Parempi pito jäällä nastarenkailla

kuntotarkastus

On varsin tunnettua, että nastarenkaiden pito jäällä on parempi kuin nastattomilla talvirenkailla. Kesärenkaista ei kannata tässä yhteydessä edes puhua, koska niillä ei käytännössä ole pitoa jäällä ollenkaan. Talvella on tärkeää, että autossa on asianmukaiset talvirenkaat. Renkaiden on oltava hyvässä kunnossa ja niissä on oltava riittävästi kulutuspintaa jäljellä. Renkaat eivät ole samanlaisia, ja jotkin renkaat toimivat paremmin lumella ja toiset jäällä.

Nastarenkailla on paras pito jäällä ja pakkautuneella lumella, mikä on jään kaltaista ja aiheuttaa usein ongelmia risteyksissä. Jos tuntuu, että nastattomat talvirenkaat eivät tarjoa riittävää pitoa jäisillä pinnoilla, kannattaa kokeilla nastarenkaita. Kaikki nastarenkaat eivät ole samanlaisia, vaan niiden välillä on eroja. Nastoihin ja niiden sijoitteluun sekä kulutuspinnan kuviointiin ja sen suunnitteluun liittyy paljon innovaatioita.

Nastattomat talvirenkaat turvautuvat kulutuspintaan luodakseen kitkaa jäällä, koska niissä ei ole nastoja. Niissä käytetään usein pitohiukkasia, kuten kryokiteitä, jotka pureutuvat jäähän ja luovat pitoa. Kulutuspinta on myös suunniteltu antamaan pitoa jäällä. Näiden ansiosta niillä on hyvä pito jäällä, mutta ei yhtä hyvä kuin nastarenkailla, joiden metalliset nastat kaivautuvat jään sisään ja antavat täydellisen pidon.

Lumella ei tarvita nastoja kitkan luomiseksi, vaan kulutuspintakuvio tuottaa siitä suurimman osan. Kuvio on suunniteltava siten, että saadaan hyvä pito lumella ja se lisäksi työntää lumen ja loskan pois renkaan ja tien välistä pidon varmistamiseksi. Se on myös suunniteltu estämään loskaliirtoon joutuminen. Jos nykyiset renkaasi eivät tarjoa riittävää pitoa jäällä, saatat joutua hankkimaan paremmat nastattomat talvirenkaat, joissa on parempi kulutuspintakuvio ja pitohiukkaset, tai sitten joudut vaihtamaan nastarenkaisiin.

Lisätietoja korkealaatuisista nastarenkaista jäisille pinnoille saat verkkosivuiltamme osoitteessa https://vianor.fi/