Auton suorituskyvyn parantaminen

renkaat

On olemassa muutamia tapoja auton suorituskyvyn parantamiseen. Suurimman osan niistä tulisi olla osa auton normaalia huoltoa. Yksi on varmistaa, että noudatat auton huoltokirjassa mainittua huolto-ohjelmaa, jossa viet auton määräaikaishuoltoon, kun sillä on ajettu tietty määrä kilometrejä. Tätä tulisi noudattaa, koska se voi vaikuttaa auton takuuseen ja sen jälleenmyyntiarvoon. Näin varmistat myös, että osat, jotka voivat vaikuttaa heikentävästi auton suorituskykyyn, vaihdetaan.

Että saisit kaiken irti autostasi, varmista, että sen renkaat ovat hyvässä kunnossa. Huonot renkaat eivät pysty välittämään auton koko suorituskykyä tien pintaan, joten et saa hyvää kokemusta ajon aikana. Huonot renkaat voivat helposti menettää pitonsa mutkissa tai lisätä jarrutusmatkaa merkittävästi. Tarvitset laadukkaat renkaat varmistaaksesi, että suorituskyky siirtyy saumattomasti tien pintaa, erityisesti talvella. Talvella tulee olla kunnolliset talvirenkaat asennettuna ennen lumen satamista, jotta sinulla olisi turvallista ajamista varten tarvittava pito.

Auton iskunvaimentimet vaikuttavat auton suorituskykyyn. Varmista, että kaikki neljä iskunvaimenninta ovat hyvässä kunnossa. Huonot iskunvaimentimet vaikuttavat heikentävästi ajomukavuuteen ja suorituskykyyn. Iskunvaimentimet absorboivat tien epätasaisuuksien vaikutukset, jolloin et tunne tien kohoumia ja kuoppia samalla tavalla kuin ilman iskunvaimentimia. Huonot iskunvaimentimet tekevät ajosta erittäin kuoppaista ja auto heilahtelee paljon. Iskunvaimentimet auttavat myös parantamaan suorituskykyä työntämällä renkaita kohti tien pintaa, jolloin saat paremman kitkan ja voit vähentää jarrutusmatkaa.

Tarkista vielä, että renkaissa on riittävät rengaspaineet. Liian alhainen rengaspaine lisää renkaan kulumista ja polttoaineen kulutusta. Liian alhainen rengaspaine voi myös vaurioittaa renkaan sivuseinämiä. Renkaiden asianmukaiset rengaspaineet lisäävät suorituskykyä ja vähentävät kustannuksia.

Lisätietoja paikoista, joissa voit parantaa autosi suorituskykyä saat verkkosivuiltamme osoitteessa https://vianor.fi/