Asiat, jotka kannattaa tarkastaa aina tankatessa

Koska pysähdymme usein tankkaamaan autoa, on myös joitain huoltotoimenpiteitä, jotka voimme tehdä samalla varmistaaksemme, että automme on paremmassa kunnossa, kestää pidempään ja on turvallisempi. Yksi luonnollisista asioista, jotka voi tarkistaa huoltoasemalla ollessaan, on rengaspaineet. Rengaspaineet on tärkeää tarkistaa säännöllisesti, että renkaissa on oikea paine. Paine ei ole vakio, vaan se vaihtelee lämpötilan mukaan. Liian alhainen rengaspaine vaikuttaa heikentävästi renkaiden suorituskykyyn. Se voi myös vaurioittaa niiden sivuseinämiä. Myös renkaiden kuluminen sekä polttoaineenkulutus lisääntyvät liian alhaisen rengaspaineen vuoksi. Siitä voikin tulla nopeasti kallis kokeilu, jos paineita ei tarkisteta asianmukaisesti.

Rengaspaineen tarkistamisen lisäksi tulee tarkistaa myös renkaiden kunto. Etsi renkaista vaurioita, kuten viiltoja tai halkeamia. Jos havaitset renkaissa näkyviä vaurioita, ota yhteys rengasliikkeeseen. Myös kulutuspinnan syvyys on tarkistettava, jotta voidaan varmistaa sen olevan vähintään 4 mm. Tällöin renkaan tärkeimmät ominaisuudet ovat kunnossa. Nämä kaikki on melko helppo tarkistaa tankkauksen yhteydessä.

Tarkista myös moottoriöljy, jotta moottorin öljytaso on tyydyttävällä tasolla. Jos öljyä on liian vähän, lisää sitä. Tarkista tuulilasinpesuneste. On tärkeää, että sitä on tarpeeksi, jotta voit pestä tuulilasin ja säilyttää hyvän näkyvyyden. Tarkista, että ajoneuvon kaikki valot toimivat oikein ja ettei lamppuja tarvitse vaihtaa.

Voit toisinaan tarkistaa myös iskunvaimentimien kunnon. Aseta kehosi paino renkaan yläpuolelle ja tarkista, palaako auto alkuperäiseen asentoonsa pomppimatta vai pomppiiko auto. Jos se pomppii, joudut todennäköisesti käymään huoltoliikkeessä vaihtamassa rikkoutuneet iskunvaimentimet. Näitä ei tarvitse tarkistaa jokaisessa huoltoasemapysähdyksellä, mutta kun sinulla on aikaa, tee kaikki tarkistukset.

Lisätietoja auton huollosta saat verkkosivuiltamme osoitteessa : https://vianor.fi/