Varmista, että vaihdat renkaat ennen joulukuuta

kesärenkaat

Jos et ole vielä vaihtanut talvirenkaita, aika alkaa loppua. Jos talvikelit eivät ole vielä saapuneet alueellesi, ne tulevat pian ja silloin kannattaa olla valmiina. Riippumatta siitä, missä maassa asut, saatat rikkoa lakia, jos liikenteessä olevassa autossasi ei ole talvirenkaita ennen joulukuuta. Sen lisäksi että vaarannat sekä oman että muiden liikenneturvallisuuden, saatat saada vielä sakot kaupan päälle.

Renkaiden vaihtaminen ajoissa on välttämätöntä, koska et halua joutua ajamaan väärillä renkailla ensilumen sataessa ja teiden muuttuessa jäisiksi. Talvirenkaat tarjoavat paremman suorituskyvyn heti, kun lämpötila laskee alle nollan. Ei ole siis mitään syytä odottaa ensilumen satamista, koska tällöin voi olla liian myöhäistä vaihtaa renkaat, minkä lisäksi saatat joutua joko vaihtamaan renkaat itse tai joutua onnettomuuteen ajaessasi kesärenkailla rengasliikkeeseen renkaanvaihtoon. On aina suositeltavaa tarttua rengasliikkeen tarjoamaan renkaiden huoltopalveluun. Heillä on oikeat työkalut ja asiantuntemus renkaiden käsittelyyn. He osaavat myös arvioida autosta pois otettavien renkaiden sekä siihen asennettavien renkaiden kunnon. He eivät asenna renkaita, jotka eivät ole hyvässä kunnossa tai täytä talvirenkaan vaatimuksia.

Rengasliikkeen asiantuntijat varmistavat myös renkaanvaihdon yhteydessä, että renkaat ovat tasapainossa lisäämällä pyörille painoja siten, että renkaat pyörivät ilman sivuttaisvoimia. He myös varmistavat, että renkaissa on oikea rengaspaine, joten ajaminen on turvallista heti liikkeestä lähtiessäsi. He tarjoavat myös palvelun, jossa voit varastoida kesärenkaasi heidän rengashotelli. Näin sinun ei tarvitse nähdä vaivaa kuljettamalla renkaita edestakaisin. Tämä takaa myös turvallisen säilytyksen, eli renkaita ei varasteta, ja ne varastoidaan oikeissa olosuhteissa suojassa suoralta auringonvalolta, korkealta lämpötilalta sekä otsonirikkaasta ympäristöstä. Ainoa asia, josta sinun on huolehdittava, on renkaiden vaihtaminen riittävän ajoissa.

Lisätietoja talvirenkaista ja renkaanvaihdosta saat verkkosivuiltamme osoitteessa : https://vianor.fi/