Hyvin huollettu auto on aina turvallisempi ajaa

kesärenkaiden

Ajoneuvon jatkuvan huollon varmistaminen parantaa sen turvallisuutta. Auto tarvitsee kaikki kriittiset osansa toimiakseen suunnitellusti. Turvallisuus paranee, kun varmistetaan että näihin osiin ei liity ongelmia. Huoltokirjan määrittämät määräaikaishuollot on tarkoitettu havaitsemaan suurin osa mahdollisista ongelmista. Määräaikaishuollot eivät kuitenkaan ole ainoat huoltotoimenpiteet, joita ajoneuvo tarvitsee. Kuluvat osat voivat rikkoutua aikaisemmin kuin huoltokirjassa on määritetty, joten on tärkeää tarkistaa auto myös määräaikaishuoltojen välillä.

Jos jätät ongelmat huomioimatta, niistä voi kasvaa suuria ongelmia, joilla voi olla merkittävämpi vaikutus. Pahimmassa tapauksessa se voi johtaa onnettomuuksiin tai kalliisiin korjauksiin, jotka olisi voitu välttää. Turvallisuuden kannalta on tärkeää, että jarrut toimivat oikein, renkaat ovat hyvässä kunnossa ja iskunvaimentimet toimivat kunnolla. Varmista myös, että nesteet ovat iskussa ja täytetty oikealle tasolle. Ajoneuvojen valojen on toimittava kunnolla ja tuulilasinpyyhkimien sulat on vaihdettava, jotta ne pitävät tuulilasin tehokkaasti puhtaana näkyvyyden saavuttamiseksi.

Jotkut huoltoliikkeet suorittavat ajoneuvon kuntotarkastuksen, jossa varmistetaan, että kaikki ajoneuvon tärkeimmät toiminnot ovat kunnossa. Siinä tarkastetaan tärkeimmät tekijät kuten jarrut, iskunvaimentimet ja muut turvallisuusominaisuudet, joten lähtiessäsi tiedät, missä kunnossa autosi on. Voit myös varata huoltoajan, jos tarkastuksessa havaittiin jonkin vaativat huoltoa. Näin tiedät, että ajat turvallisella ajoneuvolla ja havaitset todennäköisimmin pienemmätkin ongelmat ennen kuin ne muuttuvat kalliimmiksi ongelmiksi.

Ajoneuvosi hyvä hoito on yksi vastuista, joita liittyy ajoneuvon omistamiseen. Varmista, että autosi toimii ongelmitta mahdollisimman pitkään ja sen käyttökustannukset pysyvät alhaisina. Auton jälleenmyyntiarvo ja siten sijoituksesi arvo pysyy myös korkeampana, kun siitä huolehtii hyvin.

Lisätietoja autohuollon merkityksestä saat verkkosivuiltamme osoitteessa : https://vianor.fi/