Miten parantaa autosi kustannustehokkuutta

Autohuollot

Autot ovat kalliita ostaa, ja myös niiden käyttöön, kunnossapitoon ja huoltoon liittyy kustannuksia. Kun ostat uuden auton, saatat joskus saada sinulle alennusta tai hintaan sisältyviä lisävarusteita. Auton ostettuasi rengassarjan talveksi, voit yrittää, saatko ne tingittyä mukaan hintaan.

Ostettuasi auton, on siihen hankittava vakuutus ennen kuin voit ajaa huoltoasemalle tankkaamaan siihen kallista bensiiniä, ellet sitten ole valinnut sähköautoa. Jos ostit hybridin, polttoainesäiliö on pienempi, koska auto käyttää tavallista autoa vähemmän polttoainetta.

Auton käyttöiän aikana on noudatettava huoltokirjan mukaista huolto-ohjelmaa, koska se varmistaa, että takuu pysyy voimassa ja että auton kriittiset osat vaihdetaan ajoissa. Ajoissa suoritetut huollot säästävät rahaa pitkällä aikavälillä, kun voidaan estää tulevia ongelmia. Varmista myös, että auton jälleenmyyntiarvo pysyy korkeana, koska autoa myydessäsi potentiaaliset ostajat haluavat usein tarkistaa, että kaikki huoltokirjan mukaiset huollot on tehty.

Korkean jälleenmyyntiarvon saavuttaminen alentaa kustannuksia, jotka olet kuluttanut autoosi sinä aikana, kun se on sinulla ollut. Auton huoltotoimenpiteiden kustannus on tarpeellinen ja todennäköisesti estää kalliimpien huoltotoimenpiteiden tarpeen. Laadukkaiden renkaiden ostaminen halpojen renkaiden sijasta saattaa olla se tekijä, jotka pitää sinut poissa onnettomuuksista. Hyvälaatuiset renkaat kestävät yleensä pidempään ja niiden vierintävastus on alhaisempi. Alhainen vierintävastus johtaa pienempiin polttoainekustannuksiin.

Varmista, että rengaspaineet ovat omistajan käsikirjan mukaiset, koska liian matala rengaspaine lisää vierintävastusta ja renkaan kulumista. On tärkeää seurata rengaspaineita. Ne muuttuvat lämpötilan muuttuessa, eivätkä siis ole vakiot. Tarkista myös kulutuspinnan syvyys, koska se on tärkeää turvallisuuden kannalta. Riittävä kulutuspinnan syvyys pitää sinut poissa onnettomuuksista.

Lisätietoja tavoista alentaa autosi kokonaiskustannuksia löydät verkkosivuiltamme osoitteessa : https://vianor.fi/