Mitä tehdä rengasrikon sattuessa?

talvirenkaat

Nykyään rengasrikkoja ei tapahdu yhtä usein kuin ennen, johtuen renkaiden parantuneesta laadusta sekä paremmista ja vähäkuoppaisemmista teistä. Jos rengasrikko kuitenkin sattuu, aja tien sivuun ja kytke hätävilkut päälle. Aseta varoituskolmio auton taakse tien varteen. Sijoita se riittävän kauas, jotta lähestyvillä autoilla on riittävästi aikaa reagoida. Mitä suurempi nopeus, sitä kauemmaksi kolmio tulee sijoittaa. Pimeällä tai hämärässä on tärkeää myös käyttää heijastinliiviä.

Jos tie on erittäin vilkas, ei ole suositeltavaa yrittää vaihtaa rengasta. On parempi kutsua hinausauto ja hinata auto turvallisempaan paikkaan. He voivat myös auttaa renkaanvaihdossa tai viedä sinut rengasliikkeeseen rengashuoltoon, jossa arvioidaan, voidaanko rengas korjata vai tuleeko sinun hankia uusi rengas. Auton vararengas on vain väliaikaiseen käyttöön suunniteltu, ja sen tehtävänä on viedä sinut rengasliikkeeseen saakka.

Jos olet kohdannut rengasrikon, vararengas mahdollistaa ajamisen hitaammalla nopeudella huoltoasemalle. Sinne päästyäsi voidaan arvioida, ovatko renkaat riittävän hyvässä kunnossa korjattavaksi ja matkan jatkamiseksi. Näissä renkaissa on sivuseinämät, jotka ovat riittävän vahvat tukemaan renkaita ja suojaamaan vanteita ajaessasi pienemmällä nopeudella. On aina parasta kuulla rengasliikkeen asiantuntijoiden näkemys parhaista ja turvallisimmista vaihtoehdoista. He pystyvät opastamaan sinua niin, että voit jatkaa ajoasi turvallisesti.

Tärkeintä on toimia turvallisesti sekä rengasrikon koettuasi että sen jälkeen. Hyvä tapa välttää rengasrikko on tarkistaa ne usein ja varmistaa riittävä kulutuspinnan syvyys ja rengaspaineet.

Lisätietoja rengasrikoista saat verkkosivuiltamme osoitteessa :vianor fi