Matkapuhelimet voivat parantaa turvallisuutta mutta vaarantaa liikenneturvallisuuden

renkaiden

Nykyään on vaikeaa pärjätä ilman matkapuhelinta. Ne voivat auttaa kuljettajia avustamalla navigointia, jos autossa ei ole omaa navigointijärjestelmää. Niiden avulla voimme välttää turhaa stressaamista ja ilmoittaa muille olevamme myöhässä, ja hätätilanteissa voimme helposti soittaa apua. Näin ei tarvitse ottaa riskiä siitä, että juutumme keskelle ei-mitään ilman mitään mahdollisuutta olla yhteydessä kehenkään. Voimme soittaa hinausauton apua antamaan.

Matkapuhelimet voivat myös vähentää liikenneturvallisuutta, esimerkiksi jos keskitymme ajamisen sijaan tekstiviesteihin tai chattaamiseen. Myös puhelimeen puhuminen vähentää kykyämme kiinnittää huomiota muihin tien päällä tapahtuviin asioihin. Jos sinun on puhuttava puhelimeen ajon aikana, varmista että sinulla on hands free -järjestelmä. Tekstiviestien kirjoittamista ja chattailua tulee välttää, ja jos joudut olemaan johonkin yhteydessä, pysähdy tien sivuun tai huoltoasemalle siksi aikaa.

Liikenneturvallisuuteen kuuluu turvallinen ja luotettava auto ja siihen oikeanlaiset renkaat. Tarvitset hyvän kesärengassarjan, jota käytät vuorotellen hyvän talvirengassarjan kanssa. Talvirenkaat voivat olla joko nastarenkaat tai nastattomat talvirenkaat mieltymystesi mukaisesti. Nastarenkaat tarjoavat paremman pidon jäällä verrattuna nastattomiin talvirenkaisiin. Varmista, että vaihdat talvirenkaisiin ennen talviolosuhteiden saapumista ja myös ennen ajanjaksoa, jolloin niiden käyttö on pakollista. Käytä siis puhelintasi ja pirauta huoltoliikkeestä aika renkaanvaihtoon.

Jotta auto olisi hyvässä kunnossa, varmista sen asianmukainen huolto ja ylläpito. Hyvin huollettu auto estää rikkoutumisia, jolloin olet vähemmän riippuvainen avun pyytämisestä puhelimellasi. Varmista, että auton akku toimii hyvin, jotta voit ladata puhelintasi, vaikka itse auto ei toimisi.

Varmistaaksesi turvallisuuden liikenteessä, rajoita puhelimesi käyttöä ja käytä hyvälaatuisia renkaita. Vieraile osoitteessa : https://vianor.fi/