Missä huoltaa autosi?

Autohuollot

Autohuoltoja on lukuisia, ja useimmilla automerkeillä on oma huoltoliikkeensä. Auton sopiva huoltopaikka riippuu hieman siitä, millaista huoltoa haet. Pääasiallinen huolto, jonka useimmat tietävät, on se, joka määrätään auton mukana tulevassa huoltokirjassa. Tätä on todella tärkeää noudattaa, koska se vaikuttaa auton takuuseen. Huoltokirja on tärkeä myös auton jälleenmyyntiarvon kannalta. Uudet ostajat haluavat nähdä, että huoltokirjaa on noudatettu ja autoa on pidetty hyvin. Tämä huolto perustuu auton mittarilukemaan.

https://youtu.be/3dHm7UP5kHc

Automerkki edellyttää, että huollon suorittaa valtuutettu huoltoliike. Heillä on lupa suorittaa autohuolto ja leimata huoltokirja. Heidät on koulutettu huoltamaan kyseistä automerkkiä, ja he käyttävät oikeita työkaluja ja hyväksyttyjä varaosia. Tämä on olennainen osa auton kunnossapitoa, ja sitä ei pidä unohtaa. Se ei kuitenkaan ole ainoa huolto, jota autosi tarvitsee. Määräaikaishuolto kuitenkin hyvä alku ja tarpeellinen huolto varmistamaan, että autossa kaikki on niin kuin pitää.

Toinen satunnaisesti suoritettava huolto on kuntotarkastus, jossa huoltoliike käy läpi auton päätoiminnot ja arvioi, onko kaikki kunnossa vai onko autossa jotain ongelmia, jotka on ratkaistava. Siinä tarkistetaan iskunvaimentimet, renkaat ja jarrut, jotta nähdään, ovatko ne hyvässä kunnossa. Nesteet ja valot tarkastetaan, jotta nähdään, onko jotain tarpeen vaihtaa tai täydentää. Jos jokin ei ole kunnossa, ongelma voidaan ratkaista heti tai voit varata ajan myöhempään ajankohtaan.

Saatat toisinaan tarvita myös rengashuoltoa, joka voi liittyä renkaiden vaihtoon vuodenaikojen välillä. Se voi liittyä myös renkaiden tasapainottamiseen, jossa eliminoidaan sivuttaisvoimat niin, että renkaat pyörivät vaivattomammin. Renkaiden kunnon tarkistaminen, mahdollisten reikien korjaaminen ja venttiilien vaihtaminen kuuluu myös tarkastukseen. On erittäin tärkeää pitää renkaat hyvässä kunnossa, koska ne ovat ratkaisevan tärkeitä ajoturvallisuuden varmistamisessa sekä kesä- että talvikaudella. Luotat siihen, että renkaat tarjoavat tarvitsemasi pidon ja hallittavuuden ajon aikana.

Lisätietoja rengashuollosta saat verkkosivuiltamme osoitteessa : https://vianor.fi/