Talven haasteet

renkaat

Uskon, että kaikki talvella autolla ajaneet ovat yhtä mieltä siitä, että talvi on ylivoimaisesti haastavin aika ajamisen kannalta. Vastassa on lumen, jään ja loskan tuomat haasteet. Ne kaikki muodostavat erilaisia ​​haasteita varsinkin, jos autossasi ei ole oikeita renkaita. Renkaat on suunniteltu erityisesti toimimaan näissä sääolosuhteissa, joten kun autossasi on oikeat renkaat, ajaminen on turvallista. Väärä rengasvalinta taas voi johtaa vaarallisiin tilanteisiin. Tarvitset korkealaatuiset talvirenkaat varmistaaksesi, että ne toimivat näissä olosuhteissa.

https://youtu.be/qvkCwLQlcLs

Pelkästään korkealaatuisten talvirenkaiden omistaminen ei kuitenkaan riitä, vaan pitää myös varmistaa, että ne on asennettu autoon ennen talven tuloa. Ei ole merkitystä, kuinka hyvät renkaat ovat, jos ne eivät ole autoon asennettuna silloin, kun niitä tarvitaan. Rengasliikkeeseen ajaminen kesärenkailla talven tultua ei ole ollenkaan riskitöntä, joten se ei ole suositeltavaa. Yrittäminen saattaa johtaa onnettomuuteen. Siksi on niin tärkeää, että renkaat vaihdetaan ennen lumen saapumista. On suositeltavaa tehdä se jo lämpötilan laskiessa nollan alapuolelle. Lämpötilamuutoksia on helpompi seurata ja suunnitella renkaanvaihto sen mukaisesti. Talvirenkaat ovat parempia kuin kesärenkaat alhaisissa lämpötiloissa, joten ei ole mitään syytä odottaa lumen tuloa.

Kun lumi vihdoin sataa, kohtaat haasteita jo pysäköidessä ja saatat jäädä jumiin. On hyvä olla varautunut ja pitää oikeita työkaluja autossa vaikeuksien varalta. Jääskraappa, lumiharja ja lapio, jolla voit kaivaa itsesi pois pulasta, ovat suositeltavia varusteita. Valmistautuminen sekä renkaiden että muiden varusteiden osalta voi auttaa välttämään paljon tulevaisuuden ongelmia.

Yritä välttää ajamista, jos et ole vaihtanut renkaita ajoissa tai jos sää on erittäin huono. Molemmilla tekijöillä on negatiivinen vaikutus ajoturvallisuuteen. Jos olet hyvin valmistautunut, sinulla on paljon paremmat mahdollisuudet hyvään lopputulokseen myös ajaessasi huonolla säällä.

Lisätietoja renkaista, jotka kohtaavat talven haasteet onnistuneesti, löydät kotisivuiltamme osoitteessa : https://vianor.fi/