Selvitä faktat ennen uusien renkaiden hankintaa

renkaisiinsa

Renkaisiin liittyy paljon faktoja, jotka on hyvä tietää ennen uuden rengassarjan hankintaa riippumatta siitä, etsitkö kesärenkaita vai talvirenkaita. Nykyään suurin osa tiedoista mistä tahansa asiasta löytyy verkosta. Ainoa haaste on, että tietoa on niin paljon, että pitää olla aika tarkka siitä, mitä tietoja hakee. Jotkut faktat on hyvä tietää, kun taas osa niistä on erittäin tärkeitä tietää.

https://youtu.be/G_yeBALei2s

Yksi tärkeä fakta on renkaiden merkitys. Renkaat antavat ajoneuvolle pidon ja mahdollistavat auton suorituskyvyn muuttamisen todelliseksi käyttäytymiseksi tien päällä. Tätä tarkoitusta varten tarvitset renkaat, jotka toimivat siinä kaikkein parhaiten. Varmista, että renkaasi pystyvät vastaamaan tehokkaasti myös sään tuomiin haasteisiin. Tämä edellyttää talvirenkaita talvikaudella ja kesärenkaat. kesäkaudella. Tämä ei ole pelkästään fakta, vaan myös oikeudellinen vaatimus. Joulukuun ja maaliskuun lopun välisenä aikana talvirenkaiden käyttäminen on pakollista. Suomessa tämä pidennys tulee voimaan vuodesta 2020 lähtien, ja Norjassa ei ole lainsäädäntöä koskien talvirenkaiden käyttöjaksoa. Norjassa kuljettajan on varmistettava, että autossa on oikeat renkaat.

Talvirenkaissa on oltava merkki talvihyväksynnästä, mikä on kolmihuippuinen vuori, jonka sisällä on lumihiutale. Se varmistaa, että renkaat ovat läpäisseet tietyissä testeissä vaadittavat vaatimukset riittävän turvallisuuden varmistamiseksi ajon aikana. Jos autossasi on tällaiset renkaat ja niissä on jäljellä riittävästi kulutuspintaa, voit ajaa huoletta. Voit valita joko nastarenkaat tai nastattomat talvirenkaat. Nastarenkaissa on joitain päivämäärärajoituksia sen suhteen, koska niitä saa käyttää. Tämä on hieman pidempi kuin ajanjakso, jolloin talvirenkaat ovat pakollisia. Näin saat aikaa asentaa renkaat vähän ennen talven saapumista ja voit pitää ne autossa, kunnes talvi on jälleen muuttunut kevääksi. Kun tiedät faktat, sinulla on paremmat valmiudet tehdä oikeita päätöksiä renkaiden suhteen.

Lisätietoja rengasfaktoista saat verkkosivuiltamme osoitteessa : https://vianor.fi/