Mihin kiinnittää huomiota renkaanvaihdossa

renkaita

On olemassa muutamia syitä, miksi renkaat kannattaa vaihtaa. Se johtuu joko siitä, että talvikausi lähestyy tai joudut vaihtamaan kesärenkaista talvirenkaisiin. Tarve voi myös johtua myös siitä, että olet huomannut nykyisten renkaidesi kuluneen, minkä vuoksi tarvitset uuden rengassarjan. Nämä ovat yleisimmät suunnitellut syyt renkaiden vaihtoon. Luonnollisesti voi ilmetä myös renkaisiin liittyviä ongelmia, jotka pakottavat vaihtamaan renkaat suunnittelemattomasti.

https://youtu.be/7ehan-fHZvI

Yleisin renkaiden vaihto on kaksi kertaa vuodessa tehtävä vaihto vuodenaikojen mukaan. Koska on tärkeää, että renkaat vaihdetaan ennen talven tuloa, se vaatii jonkin verran suunnittelua. Suunnittelemattomat muutokset tehdään yleensä epätoivoisesti ja liian myöhään. Jos lumi saapuu ennen renkaiden vaihtoa, olet ongelmissa etenkin, jos tarvitset autoa sinä päivänä. Tämän vuoksi kannattaa renkaanvaihdon aikataulu suunnitella ja ennakoida. Koska talvirenkaat ovat parempia kuin kesärenkaat kylmissä lämpötiloissa, kannattaa seurata lämpötilan laskua, mikä on helpompi ennustaa ja seurata kuin ensilumen saapuminen.

Kylmän sää ajoitus vaihtelee riippuen siitä, missä asut. Mitä kauempana pohjoisessa asut, sitä aikaisemmin kylmät kelit saapuvat, ja mitä kauempana etelässä asut, sitä myöhemmin ne saapuvat, mutta varmaa on, että ne saapuvat. Tiedät, että renkaanvaihto on todennäköisesti lokakuussa tai marraskuussa. Näin ollen voit suunnitella sen jo hyvissä ajoin, koska talvirenkailla ajaminen ennen lumen tuloa ei ole vaarallista, kun taas kesärenkailla on vaarallista ajaa talvisäällä.

Renkaiden kulumista ja sen edellyttämää vaihtoa joudut seuraamaan tarkkailemalla kulutuspinnan syvyyttä ja sen kehitystä ajan myötä. Näin voit arvioida, milloin se saavuttaa 4 mm tason, ja suunnitella renkaiden vaihdon sen mukaan. Toisinaan tämä tapahtuu samaan aikaan kausittaisen renkaanvaihdon kanssa, mutta joskus voi olla vaarallista odottaa ja on parempi vaihtaa renkaat kertaalleen jo ennen kausittaista renkaanvaihtoa. Renkaiden oikea kierrätys akseleiden välillä varmistaa, että voit vaihtaa kaikki neljä rengasta samanaikaisesti. Tämä mahdollistaa myös parhaat ajo-ominaisuudet.

Lisätietoja suunnitelluista renkaanvaihdosta saat verkkosivuiltamme osoitteessa https://vianor.fi/