Koska pitäisi välttää ajamista?

renkaat

On tilanteita, jolloin ajaminen ei ole suositeltavaa. Jotkut näistä riippuvat henkilökohtaisista syistä, kun taas toiset johtuvat ajoneuvosta tai ympäristöstä. Henkilökohtaiset syyt voivat olla kaikkea liiallisesta väsymyksestä huonoon oloon tai alkoholin tai muiden aineiden vaikutuksen alaisena olemiseen, mukaan lukien kolmionlääkkeet. Tällöin on tärkeää varmistaa, että et lähde ajamaan ennen kuin olet täysin levännyt ja hyvässä kunnossa, jotta voit ajaa häiriöittä.

https://youtu.be/_reoA-7Mu8Y

Ajoneuvon suhteen ei pidä ajaa, jos auto ei ole hyvässä ja ajettavassa kunnossa. Varmista, että kaikki auton valot toimivat, että jarrut ovat hyvässä kunnossa, renkaat ovat sääolosuhteisiin nähden oikeat ja hyvässä kunnossa. Ajoneuvon on läpäistävä katsastus ja verojen on oltava maksettuna. Ajoneuvo on myös oltava rekisteröity ja vakuutettu. Kaikki nämä varmistavat, että kaikki teillämme olevat ajoneuvot ovat turvallisia eivätkä aiheuta haittaa itselleen tai muille.

Renkaiden osalta on tärkeää tarkistaa, että ne ovat vuodenaikaan sopivat. Useimmissa maissa on erittäin tiukat lait renkaiden käytön suhteen, ja niissä määritellään, millaisia renkaita tulee käyttää kesällä ja talvella. Useimmissa tapauksissa tarvitset kesärenkaat kesäkaudelle ja talvirenkaat talvikaudelle. Renkaiden on oltava hyvässä kunnossa, eikä niissä saa ole viiltoja tai halkeamia, jotka voivat johtaa renkaan räjähdykseen ajon aikana. Niissä on myös oltava lakisääteinen määrä kulutuspintaa.

On myös sääolosuhteita, jotka ovat niin huonoja, että ajamista tulisi välttää. Näihin kuuluu sakea sumu, joka heikentää huomattavasti näkyvyyttä. Välttää kannattaa myös myrskyjä, rankkasadetta, ukkosmyrskyjä ja lumimyrskyjä. On aina turvallisempaa välttää ajamista näissä olosuhteissa: näkyvyys on yleensä heikentynyt, ja muuttuvat tieolosuhteet voivat aiheuttaa suuria ongelmia. Jos olet jo tien päällä huonon sään osuessa, yritä löytää turvallinen paikka, jossa voit odottaa parempaa säätä. Jatka matkaa vasta kun se on turvallista.

Lisätietoja oikeista renkaista autoasi varten saat verkkosivuiltamme osoitteessa https://vianor.fi/