Varmista, että ostat oikeanlaiset talvirenkaat

auton huollot

Talvirenkaiden ostaminen on vähän hankalampaa kuin kesärenkaiden, koska renkaita on laajempi valikoima, sekä nastattomia talvirenkaat että nastarenkaat. Jokaisessa kategoriassa on laaja valikoima renkaita. Monien mielestä talvirenkaissa on oltava nastat, jotta ne olisivat talvirenkaita. Tämä oli ehkä totta aiemmin, mutta nykyään nastattomat talvirenkaat ovat edistyneet niin paljon, että molemmat ovat erittäin hyviä talviolosuhteissa ja ehdottomasti yhtä hyvät lumessa. Valinnan tulisikin perustua muutamaan eri tekijään.

https://youtu.be/AhERHdfEGYE

Tärkein tekijä päätöksenteossa on, millaisia sääolosuhteita yleisimmin kohtaat. Jos ajat paljon jäisillä pinnoilla, paras vaihtoehto on nastarenkaat. Jos taas ajat lumisilla pinnoilla, molemmat vaihtoehdot ovat käytettävissäsi. Toinen huomioon otettava tekijä on, että jos aiot ajaa muihin Euroopan maihin, nastarenkaat eivät välttämättä ole lailliset. Ennen kuin lähdet matkaan, pitää siis suunnitella asiaa sen mukaan, mikä on sallittua. Nastattomilla renkailla on enemmän joustavuutta.

Kun olet päättänyt, haluatko hankkia nastarenkaat vai nastattomat talvirenkaat, on tehtävä valinta kaikkien saatavilla olevien renkaiden joukosta. Tämä voi olla vaikea päätös. EU:n rengasmerkintä saattaa auttaa hieman, mutta se ei ota huomioon suorituskykyä talviolosuhteissa. Merkki ottaa huomioon vain kesäolosuhteiden toimintakykyä, kuten märkäpidon, vierintävastuksen asfaltilla ja vierintämelun. Parhaan ymmärryksen saamiseksi renkaiden suorituskyvystä talviolosuhteissa pitää tarkistaa useilla eri merkkien talvitestit. Varmista, että testi on puolueeton, koska jotkut testit testaavat vain niitä ominaisuuksia, joissa merkki tiedetään ylivoimaiseksi.

Itsenäiset testit ovat hyviä osoittamaan, mikä rengas on paras olosuhteissa, joita yleensä kohtaat talvella. Rengasarvostelut ovat toinen tärkeä tietolähde. Ne tarkistettuasi voit käyttää EU:n rengasmerkinnän vierintävastusta ja melutasoa yhdistämällä ne kaikkiin muihin tietoihin lopullisen päätöksen tekemiseksi. Valinnan pitäisikin sitten olla hyvä ratkaisu olosuhteisiisi. Jos valitset korkealaatuisen renkaan, olet jo hyvässä vauhdissa kohti hyvää päätöstä.

Lisätietoja talvirenkaista saat verkkosivuiltamme osoitteessa:vianor fi