Kaikki huoltotoimenpiteet eivät kuulu normaaliin huoltoon

Talvirenkaat

Emme aina halua kuunnella ohjeita, mutta kun kyse on auton huollosta, pyrimme useimmiten noudattamaan huoltokirjan määrittämiä määräaikaishuoltoja. Ne eivät valitettavasti ole kuitenkaan ainoita huoltotoimenpiteitä, joita automme saattaa tarvita. Tavallisen autohuollon lisäksi automme tarvitsevat yleensä rengashuoltoa, ilmastointihuoltoa ja satunnaisia muita huoltotoimenpiteitä. Viimeinen näistä on helppo tarkistaa kuntotarkastuksella, jossa huoltoliike käy läpi auton tärkeimmät toiminnot ja ilmoittaa, onko jotain korjattavaa.

https://youtu.be/GrjbJnsvJSA

Huoltojen jättäminen tekemättä voi johtaa suurempiin ja kalliimpiin ongelmiin. Ongelmat voivat myös aiheuttaa turvallisuusongelmia, kuten jarrujen vioittumisen tai renkaan räjähtämisen. On aina parempi havaita ongelma varhaisessa vaiheessa ja korjata se ennen kuin siitä muodostuu suurempi ongelma. Myöhemmin koituvat säästöt yleensä kattavat huoltoihin käytetyt rahat, kun vältetään erittäin kalliiden ongelmien korjaaminen.

Ilmastointihuolto usein unohdetaan ja se saa autosi ilmastointilaitteen toimimaan huonosti. Sen tekeminen on monesti yhtä helppoa tiivisteen vaihtaminen. Joissakin tapauksissa joudut täyttämään uudelleen kylmäaineen, jota kutsutaan myös jäähdytysnesteeksi. Ilmastointi on hyvä huoltaa kesän jälkeen ja jälleen ennen kesää.

Rengashuolto on toinen merkittävä huolehdittava asia. Renkaat on tarkistettava, tasapainotettava, kierrätettävä akselien välillä ja vaihdettava eri kausirenkaisiin. Myös rengasventtiilit on vaihdettava, jotta varmistetaan, etteivät ne vuoda. Renkaat ovat erittäin tärkeitä turvallisuuden kannalta, joten niistä on syytä huolehtia asianmukaisesti. Jos et kierrätä renkaita oikein akseleiden välillä, ne kuluvat epätasaisesti, mikä voi aiheuttaa auton luisumista. Renkaiden yleiskunnon tarkistuksen, mahdollisten viiltojen ja halkeamien tarkistamisen, kulutuspinnan syvyyden mittauksen ja rengaspaineen tarkistamisen tulisi olla osa auton ja renkaiden normaalia huoltoa. Alhaisesta rengaspaineesta voi tulla kallis ongelma, koska matala paine kuluttaa renkaat loppuun ennenaikaisesti, mikä johtaa niiden vaihtamisen uusiin useammin. Myös polttoaineenkulutus kasvaa, joten joudut tankkaamaan aiempaa useammin.

Lisätietoja auton huollosta saat verkkosivuiltamme osoitteessa https://vianor.fi/