Varmista, että renkaasi on tasapainotettu

talvirenkaissa

Renkaiden tasapainottamista ei pysty tekemään itse, vaan renkaat on vietävä huoltoliikkeeseen. Siellä ne laitetaan pyörivään koneeseen, joka mittaa renkaan sivuttaisvoimat ja laskee, millainen paino tarvitaan näiden voimien ehkäisemiseksi ja pyörän tasapainottamiseksi. Kun painot on lisätty, pyörän tulisi pyöriä tasaisesti. Painojen tulisi olla lyijyttömät, jolloin ne ovat ympäristön kannalta ystävällisemmät. Kun olet rengasliikkeessä ja vaihdat kesärenkaiden ja talvirenkaiden välillä tai kierrätät renkaita taka-akselin ja etuakselin välillä, tarkastetaan samalla renkaiden tasapainotus.

Jos ajat tasapainottamattomilla renkailla, ne voivat kulua epätasaisesti ja ohjauspyörä voi täristä ja vähentää ajomukavuutta. Epätasainen kuluminen voi vähentää renkaan käyttöikää. Tasapainon lisäksi renkaissa on oltava myös oikeat rengaspaineet, jotta optimaalinen osa kulutuspintaa on kosketuksissa tienpinnan kanssa. Liian alhainen rengaspaine aiheuttaa suuremman vierintävastuksen, mikä lisää renkaan kulumista. Lisääntyneen kulumisen lisäksi se lisää myös polttoaineenkulutusta, joten väärillä rengaspaineilla ajaminen voi käydä kalliiksi eikä mahdollista täydellistä suorituskykyä.

https://youtu.be/KuxQ0l_5RAc

Kun kohta vaihdat kesärenkaista talvirenkaisiin ja rengasliike tekee vaihdon puolestasi, he varmistavat, että talvirenkaat ovat tasapainossa ennen kuin ne asennetaan autoosi. Tämän vuoksi on erittäin hyvä antaa ammattilaisten tehdä renkaanvaihto puolestasi. Varmistut siitä, että renkaat tarkistetaan ennen niiden asentamista ja niiden rengaspaineet ovat oikeat. Lähtiessäsi ajamaan tiedät, että renkaat ovat turvalliset, niissä on uudet venttiilit ja niiden kulutuspinnan syvyys on tarkastettu. Kun renkaat asennetaan ammattityökaluilla, se tapahtuu nopeasti ja tiedät, että kaikki pultit on kiristetty tarpeeksi tiukasti.

Useimmilla rengashuolloilla on rengashotelli renkaillesi, joten voit jättää kesärenkaasi säilytykseen, kunnes jälleen tarvitset niitä. Näin tiedät, että ne varastoidaan oikeissa säilytysolosuhteissa ja ovat valmiina odottamassa sinua turvallisessa ympäristössä.

Lisätietoja rengashuollosta ja renkaiden tasapainotuksesta saat verkkosivuiltamme osoitteessa https://vianor.fi/