Renkaiden optimaalinen huolto pitkän käyttöiän saavuttamiseksi

iskunvaimentimet

Jotta saat renkaistasi kaiken irti, niistä on pidettävä huolta. Renkaat kuluvat ajan myötä, mutta ennen sitä niille kertyy paljon kilometrejä. Renkaat kokevat laajan kirjon sääolosuhteita ja erilaisia lämpötiloja erilaisilla tienpinnoilla, joten ne pitää tarkistaa säännöllisesti. On tärkeä tarkistaa, että renkaiden kunto on hyvä eikä niissä ole viiltoja, halkeamia tai muita vaurioita. Tarkista myös, että renkaiden kuluminen on tasaista. Renkaan epätasainen kuluminen voi johtua muutamista eri asioista. Näihin kuuluu alhainen rengaspaine, huonot iskunvaimentimet ja väärä tasapainotus tai rengaskulmat.

https://youtu.be/CCqgZM8MbW4

Epätasainen kuluminen ei ole hyvä asia ja helpointa on tietysti tarkistaa rengaspaineet. Liian alhainen rengaspaine lisää renkaan kulumista ja polttoaineen kulutusta. Tarkistaaksesi iskunvaimentimet voit etsiä öljyvuotoja renkaiden alta. Tätä on helpointa tarkkailla pysäköinnin jälkeen, kun siirrät autoa. Jos tienpinnalla on pysäköintikohdassa jälkiä öljyvuodosta, on aika käydä huoltoliikkeessä tarkistuttamassa ja tarvittaessa vaihtamassa iskunvaimentimet. Huonot iskunvaimentimet saavat auton heilahtelemaan ja koska ne työntävät renkaita tietä vasten, ne myös lisäävät pitoa ja vähentävät jarrutusmatkaa. Huonot iskunvaimentimet voivat myös johtaa renkaiden epätasaiseen kulumiseen.

Kun viet auton huoltoliikkeeseen rengashuoltoon, joko renkaiden kunnon tarkistukseen tai niiden vaihtoon, liikkeessä tarkistetaan rengaspaineet ja varmistetaan, että ne ovat tasapainossa. Siellä myös vaihdetaan venttiilit. Huoltoliike kierrättää vanhat renkaat ja rengaspainot puolestasi ympäristöystävällisesti. Kun renkaat tasapainotetaan, varmista, että siinä käytetään ympäristöystävällisiä lyijyttömiä painoja. Epätasapainossa olevat renkaat aiheuttavat sivuttaisia voimia, jotka voi tuntea tärinänä ohjauspyörässä ja voivat johtaa renkaiden epätasaiseen kulumiseen. Myös renkaiden kierrättäminen etu- ja taka-akselin välillä on tärkeä huoltotoimenpide, jolla varmistetaan kaikkien neljän renkaan tasainen kuluminen.

Lisätietoja rengashuollosta saat verkkosivultamme osoitteessa :vianor fi