Rengasongelmat pitäisi hoitaa heti

iskunvaimentimet

Jos huomaat ongelmia jossain renkaassa tai jopa kaikissa niistä, siihen tulee suhtautua erittäin vakavasti ja hoitaa ongelma pois päiväjärjestyksestä välittömästi. Jos ongelmana on alhainen kulutuspinnan syvyys, eli olet saavuttanut 4 mm syvyyden, on kaikki renkaat vaihdettava. Jos kysymys on siitä, että rengas on vaurioitunut ja vaihdat vararenkaaseen, vaurioitunut rengas kannattaa viedä rengasliikkeeseen. Siellä osataan kertoa, voiko renkaan korjata vai ei. Renkaat voi periaatteessa korjata vain, jos rengas on puhjennut naulan kaltaisen terävän esineen vuoksi. Esine voidaan tällöin irrottaa ja vaurio korjata tätä tarkoitusta varten suunnitellulla kumitulpalla. Sivuseinämän vaurioita ei voida korjata.

https://youtu.be/DzXdj_5oNls

Vaurioituneet renkaat on vaihdettava, varsinkin jos ne on korjattu väliaikaisesti. Jos olet käyttänyt spraykorjaussarjaa, muista, että se on vain väliaikainen ratkaisu. Se ei ole siis mikään pysyvä ratkaisu, vaan tilanteesta selvittyäsi pitää ajaa rengasliikkeen kautta. Siellä selviää, voidaanko rengas puhdistaa ja korjata pysyvästi, vai tuleeko sinun ostaa uusi rengas vaurioituneen renkaan tilalle.

Rengashuolto sisältää venttiilien tarkistamisen ja renkaiden tasapainotuksen varmistamisen, jotta ne pyörivät ilman sivuttaisvoimia. Myös renkaiden kunto tarkistetaan. Jos autossasi ei ole turvallisia ja luotettavia renkaita, ajaminen ei ole turvallista. Huollossa myös täytetään kaikki renkaat, joten poistuessasi tiedät, että kaikki renkaat ovat hyvässä kunnossa ja turvalliset ajaa.

Kun renkaat ovat hyvässä kunnossa, vahingoittumattomat ja tasapainotetut sekä niiden rengaspaineet ovat kunnossa, tien päällä viettämäsi hetket ovat paljon turvallisempia. Ei ole liikaa vaatia, että tarkistat kaikki nämä säännöllisesti. Renkaat tarvitsevat säännöllistä huoltoa, ja kun viet auton renkaanvaihtoon, varmista, että molemmat rengassarjat ovat hyvässä kunnossa.

Lisätietoja rengashuollosta saat verkkosivuiltamme osoitteessa https://vianor.fi/