Ota faktat käyttöön renkaita valitessasi

kuntotarkastus

Kun valitset renkaita, kannattaa käyttää kaikkia käytettävissä olevia tarvittavia ja tärkeitä tietoja. Yksi parhaista paikoista tiedon löytämiseksi on internet. Verkosta löydät kaiken tarvittavan valmistajien omilta kotisivuilta, rengastesteistä sekä saatavilla olevista renkaiden tiedoista. Kaiken kerätyn tiedon avulla sinun pitäisi pystyä tekemään oman ja autosi näkökulmasta melko objektiivinen rengasvalinta.

https://youtu.be/_2fJiTqymGs

Renkaiden valinta on erittäin tärkeää, koska ne ovat merkittävä osa auton turvallisuutta. Luonnostaan ​​turvallinen auto, jossa on huonot renkaat, ei yhtäkkiä olekaan enää yhtä turvallinen ja on paljon alttiimpi onnettomuuksille. Onnettomuuksien välttämisen tulisi olla keskeinen tavoite ajaessa, joten kannattaa hankkia korkealaatuiset renkaat, joilla on lyhyt jarrutusmatka, hyvä pito ja hallittavuus. Tämän lisäksi saattaa olla muitakin tärkeitä huomioitavia tekijöitä, kuten alhainen polttoaineenkulutus, mikä ei johdu pelkästään auton moottorista, vaan myös renkaiden vierintävastuksesta.

Rengastiedoista voit myös lukea, koska pitää vaihtaa kesärenkaat ja talvirengas  välillä. Mikä on kulutuspinnan syvyys ja miten se mitataan? Mitä sivuseinämän kirjaimista ja numeroista koostuva koodi tarkoittaa ja kuinka sitä voidaan käyttää varmistamaan, että autossasi on oikeat renkaat ja että ostat siihen oikean kokoiset uudet renkaat?

EU:n rengasmerkintä on hyvä tietolähde, kun olet hankkimassa uusia renkaita, koska se ilmaisee polttoaineen kulutusta indikoivan vierintävastuksen. Vierintävastus vaikuttaa myös hiilidioksidipäästöihin, joten se on merkittävä myös ympäristön kannalta. Ajomukavuuden suhteen ilmaistaan ulkoinen rengasmelu, ja turvallisuusnäkökulmaa kuvaa mittari, joka ilmaisee kuinka nopeasti voit pysäyttää auton märissä olosuhteissa. Tämä on erittäin tärkeää kesärenkaissa, jotta rengas toimii hyvin sekä kuivissa että märissä olosuhteissa. Renkaiden toimivuutta talviolosuhteissa ei merkissä ilmaista, joten meidän Pohjoismaissa on tutkittava autolehtien testien avulla myös, kuinka hyvin renkaat pärjäävät talviolosuhteissa.

Lisätietoja renkaista saat verkkosivuiltamme osoitteessa https://vianor.fi/