Kun talvirenkaiden vaihto lähestyy, kannattaisiko se tehdä itse?

iskunvaimentimet,

Suurin osa meistä on jo kohdannut tämän kysymyksen useita kertoja. Jos kuitenkin edelleen pohdit asiaa, voin kertoa, että renkaanvaihdon ulkoistaminen asiantuntijoille on järkevää. Auton renkaat ovat erittäin tärkeä turvaominaisuus ja rengas laatu on olennainen osa turvallista ja luotettavaa ajoa. Renkaiden vaihdon ulkoistamisessa asiantuntijoille ei ole kyse pelkästään siitä, vaihdetaanko renkaat nopeasti ja kiinnitetäänkö ne kunnolla irtoamisen estämiseksi, vaikka ne myös päätökseen vaikuttavat. Renkaiden irtoamista ei tapahdu kovin usein, mutta riski kasvaa, jos renkaanvaihto tehdään ilman asianmukaisia ​​varusteita ja työkaluja. Jos käytät vararenkaiden työkalusarjaa, saattaa olla haastavaa saada riittävästi vääntömomenttia renkaiden kiristämiseksi kunnolla.

https://youtu.be/qEE5-Bi8NFo

Kannattaa antaa asiantuntijoiden hoitaa renkaiden vaihto – sekä nykyisten renkaiden poistaminen että uusien tai viimeisimmästä vaihdosta varastoitujen renkaiden asentaminen. Tärkeää on, että asiantuntijat pystyvät arvioimaan renkaiden kunnon paremmin kuin useimmat meistä. He voivat tarkistaa renkaiden tasapainotuksen sekä niiden kunnon, jotta kulutuspinnan syvyys on riittävä eikä renkaissa ole vaurioita, jotka voivat aiheuttaa ongelmia tien päällä. Tämä ylimääräinen turvallisuus on hyvinkin ulkoistamisen aiheuttamien kustannusten arvoinen. Rengasvika suurella nopeudella tai oikeastaan missä vaan voi olla erittäin vaarallinen ja kallis.

Rengashotelli tekemä renkaanvaihto ja varastointi on siis erittäin kätevä ratkaisu. Tiedät, että renkaat varastoidaan oikein ja oikeissa olosuhteissa. Ne myös varastoidaan turvallisesti ja odottavat hetkeä, kun ajat autollasi jälleen rengasliikkeen pihaan. Tämän ansiosta ratkaisu on erittäin kätevä ja vaivaton. Tärkeimpänä on kuitenkin aina turvallisuuteen liittyvät seikat, koska itse renkaita vaihtaessasi et aina tiedä, ovatko ne hyvässä kunnossa ja onko niiden rengaspaineet kunnossa liikkeelle lähdettäessä.

Lisätietoja renkaanvaihdosta saat verkkosivuiltamme osoitteessa https://vianor.fi/