Älä unohda tarkastaa moottoripyöräsi renkaita

kesärenkaat

Moottoripyörän tai skootterin renkaita ei vaihdella kesärenkaiden ja talvirenkaiden välillä. Näin ollen renkaita ei käsitellä niin usein kuin autossa, ja niinpä vaarana onkin, että et tarkista renkaiden kulutuspinnan syvyyttä riittävän usein. Renkaiden tarkistaminen on autoon verrattuna helpompaa ja nopeampaa. Ne tulisi tarkistaa säännöllisesti, ettei niissä ei ole näkyviä vaurioita ja kulutuspinta näyttää hyvältä ja sen syvyys on riittävä.

https://youtu.be/Pbv0Iwt-xds

Renkaiden kuluttua loppuun pitää ostaa uusi sarja renkaita moottoripyörään tai skootteriin. Toisin kuin autoissa, renkaita ei voi kierrättää eri pyörissä, joten saatat joutua tilanteeseen, jossa pitää vaihtaa vain toinen rengas. On tärkeää, että vaihdat renkaan heti, kun saavutat 4 mm kulutuspinnan syvyyden, koska ajaessasi kahdella pyörällä tarvitset kaiken saatavissa olevan pidon. Rengaspaineet tulisi myös tarkistaa säännöllisesti, jotta ne ovat kunnossa.

Jos ajat moottoripyörällä maastossa, pitää olla eri renkaat kuin jos ajaisit vain maantiellä. Käyttötarkoitus on tärkeä renkaita valittaessa, mutta varmista myös, että hankit hyvälaatuiset renkaat ajoturvallisuuden parantamiseksi. Vastaavasti kuin tarvitset laadukkaan kypärän ja muita suojavarusteita ajaessasi, renkaat varmistavat hyvän pidon ja ajovakavuuden sekä tiellä pysymisen.

Tarkista myös EU:n rengasmerkinnät varmistaaksesi, että valitsemissasi renkaissa on hyvä märkäpito ja alhainen vierintävastus, jotta et tuhlaa rahaa polttoaineeseen. Märkäpito ja kyky estää vesiliirto ovat tärkeitä sateella ja heti sateen jälkeen, kun tiet ovat yhä märkiä. Moottoripyörällä on tärkeämpää, että renkaat antavat tarvittavan vakauden ja pidon, jotta et menetä tasapainoasi ja joudu onnettomuuteen. Minimoit tämän riskin varmistamalla, että sinulla on hyvät renkaat.

Lisätietoja moottoripyörän ja skootterin renkaista saat verkkosivuiltamme osoitteessa https://vianor.fi/