Mihin Kiinnittää Huomiota Hyvissä Kesärenkaissa

auton huollot

Kun olet ostamassa uusia kesärenkaat, on muutamia asioita, joihin kannattaa kiinnittää huomiota, jotta saat hyvän renkaan. Renkaat ovat tärkeä osa auton turvallisuutta, ja ilman hyviä renkaita ajoneuvo ei ole turvallinen. Tämän vuoksi rengasvalinta voi olla kriittinen asia. Sinun täytyy varmistaa, että ostamasi renkaat on tarkoitettu käytettäväksi siellä, missä niitä käytät.

Kesärenkaiden osalta on tärkeää saada hyvä pito kuivilla pinnoilla, mutta koska kesäisin saadaan myös rankkasateita, tarvitset hyvän pidon myös märillä teillä. Niissä tulisi olla kulutuspinnan muotoilu, joka on optimoitu kuljettamaan vesi pois ja estämään samalla vesiliirtoon joutuminen. Renkaiden märkäpito löytyy pakollisesta rengasmerkinnästä, joka on liitetty renkaaseen helpon vertailun mahdollistamiseksi. Kannattaa siis valita rengas, jolla on hyvä märkäpito ja alhainen vierintävastus. Alhainen vierintävastus takaa, että ajoneuvosi ei kuluta enemmän polttoainetta kuin pitäisi.

https://youtu.be/lCQxSiY2VZ0

Vierintämelu on toinen ominaisuus, jota halunnet tarkastella. Tämä liittyy enemmän ajomukavuuteen. Korkea vierintämelu voi olla varsin häiritsevä erityisesti, jos ajat sähköautolla tai hybridillä, koska ne ovat luonnostaan ​​hiljaisempia kuin bensiinimoottoriautot. On myös tärkeää, että tarkistat renkaiden nopeusluokituksen, jotta renkaat on suunniteltu nopeuteen, jota aiot ajaa. Tämä on tietenkin tärkeämpää, jos sinulla on hyvin suorituskykyinen auto ja haluat ajaa nopeasti. Jos aiot ajaa läpi Saksan, jossa ei ole nopeusrajoituksia autobahneilla, saatat haluta ajaa suurella nopeudella ja siten tarvitset renkaat, jotka mahdollistavat sen.

Renkaiden kulutuspinnan syvyys on tärkeä osa hyviä renkaita. Kun kulutuspinnan syvyys on alle 4 mm, jopa todella hyvät renkaat muuttuvat huonoiksi ja ne on vaihdettava. On tärkeää tarkistaa tämä, kun alat ajaa renkailla, jotta voit arvioida, milloin ne on vaihdettava. Alhainen kulutuspinnan syvyys vaikuttaa keskeisiin ominaisuuksiin kuten pitoon ja jarrutusmatkaan. Myös vesiliirron todennäköisyys kasvaa huomattavasti alhaisella kulutuspinnan syvyydellä.

Lisätietoa oikeiden kesärenkaiden valinnasta saat verkkosivultamme osoitteessa vianor.fi.