Turvallisempi Lähestymistapa Ajamiseen

Autohuollot

Kun turvallisuus on avainasemassa, on muutamia tärkeitä toimia sen saavuttamiseksi. Ajettaessa on aina tärkeää, ettet ole kiihtynyt tai stressaantunut. Jos näin on, se vaikuttaa ajotapaasi. Useimmat stressaantuneet ihmiset ovat huonompia kuljettajia, koska he eivät pidä riittävää turvaväliä ja ajavat epätasaisemmin sekä liian nopeasti. Tämä kaikki johtaa suurempaan todennäköisyyteen joutua onnettomuuteen. Se lisää myös renkaiden rasitusta ja polttoaineen kulutusta.

Ennen kuin istut ohjauspyörän taakse, pitää tietää, mihin olet menossa ja keskimääräinen ajoaika kohteeseen. Jos olet myöhässä, täytyy henkisesti hyväksyä asianlaita. Ajan kiinni kiriminen ajamalla johtaa yleensä lisämyöhästymiseen. Jos joudut onnettomuuteen, viive voi olla merkittävä ja jopa lopullinen.

https://youtu.be/wuuasWSyIL4

Sinun on myös varmistettava, että autosi ja sen renkaat ovat turvalliset. Auton osalta pitää varmistaa, että se on hyvässä kunnossa. Määräaikaishuoltojen tulee olla tehtynä ja muut mahdolliset viat korjattuina. Jos olet epävarma autosi kunnosta, auton pikahuolto tarjoavat auton kuntotarkastus, joissa saat nopean arvion ajoneuvosta sen jälkeen, kun sen kriittiset toiminnot on tarkastettu vikojen varalta. Testin jälkeen saat tietää, jos jotain on korjattava auton kunnon varmistamiseksi. Tarkastuksen jälkeen voit olla varma, että renkaat, jarrut ja iskunvaimentimet toimivat kunnolla ja ovat hyvässä kunnossa.

Renkaat on melko helppo tarkistaa verrattuna joihinkin muihin ajoneuvon osiin, joten niistä kannattaa huolehtia jatkuvasti. Tähän kuuluu renkaiden tarkastaminen visuaalisesti vaurioiden varalta sekä kulutuspinnan syvyyden tarkastaminen, jotta se on yli 4 mm. Jos kulutuspintaa on jäljellä tätä vähemmän, on aika hankkia uudet renkaat. Renkaiden toimintaan vaikuttaa myös oikea rengaspaine. Oikeat rengaspaineet löytyvät omistajan käsikirjasta.

Lisää vinkkejä turvallisesta ajamisesta saat verkkosivultamme osoitteessa https://vianor.fi/