Tarkista Autosi Kunto Ennen Loman Alkua

iskunvaimentimet

Useimmat meistä käyttävät autoa enemmän kesäloman aikana ja useimmiten mukana autossa on koko perhe toisin kuin yksin kuljetuilla työmatkoilla. Ongelmia auton kanssa ei varmasti halua koskaan, mutta erityisesti silloin kun on suunnitelmissa tehdä hauskoja asioita koko perheen voimin. Juuttuminen jonnekin rikkoutuneen auton vuoksi ja ajan viettäminen korjaamolla ei ole aivan sama asia kuin viettää perheen kanssa aikaa rannalla.

https://youtu.be/kUDwIpg8fRs

Paras ratkaisu on tehdä auton kuntotarkastus aina ennen kesän alkua, jotta saat mustaa valkoisella auton kunnosta ja turvallisuudesta tien päällä. Kuntotarkastuksessa tarkastetaan auton tärkeät toiminnot kuten jarrut, moottori, renkaat ja iskunvaimentimet. Myös öljyt ja muut nesteet tarkistetaan. Jos esimerkiksi öljynvaihto on tarpeen, siitä ilmoitetaan ja voit vaihtaa öljyt tai korjata minkä tahansa muun ongelman auton kanssa.

Voit välttää paitsi ongelmat lomasi aikana, myös todennäköisesti estää suurempia ongelmia kehittymästä. Suurten ongelmien välttäminen säästää kustannuksia korjauksissa, mutta auttaa myös ylläpitämään auton jälleenmyyntiarvoa hyvällä tasolla. Varmista, että jatkat määräaikahuoltojen tekemistä omistajan käsikirjan mukaan, koska ostajat yleensä tarkistavat huoltokirjasta, että valtuutettu huoltoliike on suorittanut määritellyt huollot.

Varmista myös, että ylläpidät ja tarkistat auton muita osia myös kuntotarkastusten välillä. Moottoriöljy on helppo tarkistaa ja renkaat on helppo huoltaa. Renkaat on tarkastettava vaurioiden varalta, jotta vältät renkaan räjähtämisen ajettaessa. Jos havaitset renkaissasi suuria vaurioita, kuten viiltoja, kolhuja tai halkeamia, kannattaa käydä rengasliikkeessä. Siellä renkaat tarkistetaan ja varmistetaan, voiko niillä jatkaa ajamista vai tuleeko ne korjata tai vaihtaa. Tarkista myös, että rengaspaineet ovat suositellulla tasolla. Tämä on helppo tehdä tankkauksen yhteydessä.

Lisätietoa kuntotarkastuksesta saat vierailemalla kotisivullamme osoitteessa vianor.fi