Renkaiden Suuntaus Vaikuttaa Auton Suorituskykyyn

rengas.

Auton renkaiden tasapainotus tulisi tarkistaa vähintään kerran vuodessa. Autonvalmistajat saattavat lisätä pyöriin kallistuskulman (ns. camber-kulma), joka parantaa niiden kaarreajo-ominaisuuksia. Tämän lisäksi renkaissa on ohjauskulma (ns. caster-kulma), joka vaikuttaa auton vakauteen, ohjauspyörän palautuvuuteen ja kääntymiseen. Lisäksi renkaiden aurauskulman asetus vaikuttaa auton vakauteen suoraan eteenpäin ajettaessa. Näiden kulmien muuttuminen ajan myötä voi johtaa liialliseen renkaiden kulumiseen. Jotta autollasi olisi optimaalinen käsiteltävyys ja renkaiden suorituskyky, on pyörät oltava kohdistettu oikein. Ohjaus- ja jousitusjärjestelmä on tarkistettava ennen kohdistusta.

https://youtu.be/frFBRZm_GFg

Kun tarkastat renkaat normaalin huollon aikana, tarkista ne silmämääräisesti tienreunoihin tai kadussa oleviin kuoppiin osumisesta aiheutuneiden vaurioiden varalta. Renkaissa ei pidä olla viiltoja, painaumia tai halkeamia. Kulutuspinnan syvyyden tulisi olla yli 4 mm, jotta renkaalla on parhaat mahdolliset ominaisuudet turvallisuuden, pidon ja hallittavuuden kannalta. Jos kulutuspintaa on jäljellä alle 4 mm, renkaat on vaihdettava uusiin. Varmistaaksesi, että renkaat kuluvat tasaisesti, pyöriä pitää kierrättää etu- ja taka-akselin välillä. Tällöin voit vaihtaa koko rengassarjan kerralla. Tarkista myös, miltä kulumiskuvio näyttää jokaisen renkaan sisällä, jotta havaitset epätasaisen kulumisen, joka voi johtua virheellisestä pyörän suuntauksesta.

Kun vaihdat renkaita kesärenkaiden ja talvirenkaiden välillä, voit pyytää huoltoliikettä samalla tarkistamaan pyörien suuntauksen ja niiden tasapainon. Jos pyörät eivät ole tasapainossa, ne eivät pyöri akselin ympäri tasaisesti ja aiheuttavat voimia, jotka voivat johtaa tärinään. Ajaessasi suurilla nopeuksilla tunnet tärinän ohjauspyörässä. Pyörien suuntaus voidaan tarkistaa testaamalla, palautuuko ohjauspyörä vapautettuna keskiasentoon ja kulkeeko auto suoraan. Jos huomaat ongelmia, vie autosi huoltoliikkeeseen ja pyydä heitä tarkistamaan asia ennen kuin renkaat kuluvat liikaa.

Lisää vinkkejä huoltoliikkeistä renkaiden suuntauksen tarkistamiseksi saat verkkosivuiltamme osoitteessa https://vianor.fi/