Parempi Suorituskyky Säännöllisen Huollon Avulla

iskunvaimentimet

Jos tuntuu siltä, että et saa autostasi irti sen koko suorituskykyä, syynä voi olla se, että jotkin osat eivät toimi optimaalisesti. Usein keskeinen ongelma on, että renkaat ovat vanhat ja kuluneet eivätkä pysty tarjoamaan optimaalista suorituskykyä. Huonoilla renkailla ajoneuvo ei toimi jyrkissä mutkissa ja käännöksissä menettämättä pitoaan ja lähtemättä luisuun. Jarrutusmatka pidentyy ja vesiliirtoon voi joutua erittäin helposti. Ongelma voi liittyä myös renkaiden laatuun tai siihen, että rengaspaineet ovat pielessä. Kaikki nämä ongelmat itsekseen tai yhdessä voivat vaikuttaa ajoneuvosi suorituskykyyn.

https://youtu.be/2EQd7aod2D8

Toinen melko helposti havaittava ongelma, jota ei ehkä heti hoksaa, ovat iskunvaimentimet. Kun iskunvaimentimet rikkoutuvat, ajomukavuus kärsii. Kaarreajo-ominaisuudet heikkenevät ja auto heittelehtii, mikä tekee ajamisesta vaikeaa. Suorituskyky kärsii varmasti. Autossasi on neljä iskunvaimenninta, ja yksi niistä voi helposti vikaantua. Öljyvuoto renkaan alueella on hyvä merkki siitä, että jokin iskunvaimentimista vuotaa ja tulee vaihtaa. Pyörän alaspäin painaminen ja vapauttaminen näyttää, pomppiiko ajoneuvo ylös ja alas vai palaako se hitaasti alkuperäiseen asentoonsa. Tämä on helppo tapa tarkistaa iskunvaimentimien kunto. Huonot iskunvaimentimet tekevät ajamisen myös epämiellyttäväksi epätasaisilla teillä, koska kaikki töyssyt ja kuopat tuntuvat selvästi.

Varmista myös, että jarrut toimivat parhaalla mahdollisella tavalla. Suorituskykyä haittaa, jos et voi käyttää jarruja mutkiin tullessa tai saa ajoneuvoa pysähtymään nopeasti. Vinkuvat jarrut ovat myös ärsyttävät ja vaikuttavat heikentävästi mukavuustasoon ajaessasi.

Hyvä tapa testata kaikki edellä mainitut nopeasti ja vaivattomasti on käydä auton huolto ja teettää auton kuntotarkastus. Kaikki edellä mainitut tekijät tarkistetaan, ja saat ilmoituksen siitä, onko autosi liikennekelpoinen vai onko siinä jotain korjattavaa. Jos jotain on korjattava, voit varata siihen ajan, minkä tehtyäsi tiedät, että voit saavuttaa optimaalisen suorituskyvyn.

Lisätietoja auton optimaalisen suorituskyvyn testaamisesta saat verkkosivuiltamme osoitteessa Vianor