Turvallisuus ennen kaikkea

renkaat

Liikenneturvallisuuteen liittyy muutakin kuin pelkkä turvallinen ajotapa. Se sisältää myös kaikki vaiheet ennen tien päälle lähtemistä. Tämä tarkoittaa, että autosi on hyvässä kunnossa, ja iskunvaimentimet ja jarrut ovat hyvässä kunnossa. Turvallisuus riippuu myös renkaistasi. Tarvitaan hyvät kesärenkaat tai talvirenkaat. Tarkista, että renkaat soveltuvat vuodenaikaan ja ovat hyvässä kunnossa. Jos kaikki on kunnossa, turvallisuutesi on hyvällä mallilla, kunhan myös ajat huolellisesti.

Vaikka kaikki olisi kunnossa ajaessasi, on varmistettava, että olet valmistautunut onnettomuuden varalta. Varmista, että sinulla on hyvässä kunnossa oleva vararengas ja että työkalupakki on asianmukainen. Autosta pitäisi löytyä myös heijastavat turvaliivit sekä varoituskolmio. Varmista, että varoituskolmio on sijoitettu riittävän kauas auton taakse, jotta lähestyvä liikenne voi nähdä sen ja reagoida ajoissa. Mitä suurempi nopeusrajoitus tiellä on, sitä kauemmas kolmio on sijoitettava. Hätävilkut tulee kytkeä päälle ja yrittää välttää auton korjaamista, jos tienvarressa oleva tila on rajallinen tai jos havaitset lähestyvää liikennettä työskentelyn aikana. Paljon onnettomuuksia tapahtuu, kun lähestyvä liikenne osuu ihmisiin, jotka yrittävät korjata autoaan.

https://youtu.be/z5MVM1uHSEQ

Jos sinulla on huoltoapua, nyt on hyvä aika hyödyntää sitä. Vaikka kyseessä olisi tyhjentynyt rengas, on turvallisempaa, jos saat autosi pois vilkasliikenteiseltä tieltä. Jos vika ei liity renkaaseen, tarvitset todennäköisesti tiepalvelun apua joka tapauksessa. Tällöin 24/7 tiepalvelu osoittautuu varsin käteväksi. Suurimmat autojen huoltoliikkeet tarjoavat tämäntyyppistä palvelua, jotta olet turvassa myös auton rikkoutuessa.

Nämä ovat kaikki tärkeitä askelia turvallisuuden parantamiseksi tiellä sekä ajaessa että kun jotain tapahtuu. Yritä välttää suurimmat ongelmat pitämällä autosi hyvässä kunnossa. Renkaiden suhteen varmista, että sinulla on korkealaatuiset ja vuodenaikaan soveltuvat renkaat, joissa on oikea rengaspaine ja kulutuspinnan syvyys.

Lisätietoja liikenneturvallisuudesta saat verkkosivultamme osoitteessa : https://vianor.fi/