Pidä autosi jatkuvasti hyvässä kunnossa

iskunvaimentimet

Auton kunnossapito ei ole pelkkää ulkonäöstä huolehtimista, vaan tärkeää myös turvallisuuden kannalta. Ajoneuvon turvaominaisuudet on pidettävä hyvässä kunnossa, jotta ne toimivat optimaalisesti. Säännöllinen huolto on olennainen osa tätä. Ajoneuvon huolto on suoritettava huolto-ohjekirjan mukaisesti. Se on vähimmäistaso, joka takaa, että takuu on voimassa ja tietyt osat vaihdetaan ajoissa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että ne ovat ainoat huollot, mitä autosi tarvitsee.

Tarvitaan säännöllisiä käyntejä autojen ja renkaiden huoltoliikkeeseen paitsi renkaanvaihdon tekemiseksi myös tärkeiden osien tarkistamiseksi ja mahdollisesti vaihtamiseksi määräaikaishuoltojen välillä. Hyvä tapa on tehdä autollesi katsastustarkastus .aina, kun tuntuu, että jokin voi olla vialla, tai ennen kuin lähdet pitkälle ajomatkalle. Kuntotarkastuksessa tarkistetaan suurin osa auton kriittisistä osista ja selvitetään, onko jotain korjattava. Myös renkaat tarkistetaan, että ne ovat hyvässä kunnossa eikä niissä ole halkeamia tai viiltoja.

https://youtu.be/EnFwY7c-Jz8

Renkaista tulee aina pitää huolta, jotta autollasi on turvallista ajaa. Ilman asianmukaisia ​​renkaita auto ei ole turvallinen. Tarvitset yli 4 mm:n kulutuspinnan syvyyden, jotta voit ajaa turvallisesti. Kun kulutuspinnan syvyys on tämän kynnysarvon alapuolella, renkaan ominaisuudet alkavat heikentyä ja menetät suurimman osan niiden avainominaisuuksista. Jarrutusmatka pidentyy, sinulla on huonompi pito ja voit joutua luisuun tai vesiliirtoon.

Osa kunnossapitoa on huolehtia, että renkaissa on oikeat rengaspaineet. Tämän merkitys jää usein huomiotta, mutta se on nopea korjaus ongelmaan, joka voi käydä melko kalliiksi. Renkaat kuluvat nopeammin ja saavat auton kuluttamaan enemmän polttoainetta, jos paine on liian alhainen. Voit joutua siis maksamaan aika paljon vain siksi, että et halunnut tarkistaa rengaspaineita käydessäsi huoltoasemalla.

Lisätietoja autohuollosta ja huoltoliikkeistä saat verkkosivuiltamme osoitteessa ; Vianor.fi