Anna EU:n rengasmerkin helpottaa ostopäätöstäsi

renkaisiinsa

Vuoden 2012 lopusta alkaen rengasvalmistajien on ollut pakko laittaa renkaisiinsa merkki, jossa kerrotaan niiden toimintakyky kolmella eri indikaattorilla. Merkin tulee sisältää vierintävastus, märkäpito ja vierintämelu. Merkki on standardoitu helposti luettavaan ja vertailtavaan muotoon. Tämä mahdollistaa sen, että myös renkaita tuntemattomat kuluttajat voivat löytää renkaat, jotka parhaiten täyttävät mainitut kriteerit. Kriteerit eivät ehkä ole kaikkein tärkeimmät kriteerit juuri sinulle, mutta jos tiedät tämän, tiedät renkaista todennäköisesti enemmän kuin useimmat ihmiset.

https://youtu.be/Bjs5yn0-7bY

Rengasmerkki tarjoaa arvokasta tietoa kolmesta tekijästä, joiden pitäisi periaatteessa olla merkitseviä kaikille rengasostoksilla oleville. Vierintävastus osoittaa, kuinka helposti tai vaikeasti rengas rullaa tiellä. Mitä helpommin se rullaa, sitä pienempi on vierintävastus. Alhaisella vierintävastuksella pienenevät sekä lämmön muodostuminen että polttoaineen kulutus. Jokainen oletettavasti haluaa varmistaa, että ei tuhlaa polttoainetta ajaessaan eikä aiheuta tarpeettomia hiilidioksidipäästöjä ilmakehään. Lämmönmuodostus lisää myös renkaan kulumista, joten se kuluu loppuun nopeammin kuin matalan vierintävastuksen rengas. Vertaillessa kannattaa aina valita rengas, jolla on alhainen vierintävastus.

Märkäpito on erittäin hyvä indikaattori renkaan turvallisuudesta. Se osoittaa, kuinka nopeasti voit pysähtyä märällä pinnalla, joka on kuivaa pintaa haastavampi. Lyhyt jarrutusmatka auttaa välttämään onnettomuuksia, joten tässäkin tapauksessa kannattaa aina valita rengas, jolla on paras märkäpito ja jonka avulla voi pysäyttää auton pienimmällä etäisyydellä.

Viimeinen indikaattori on renkaan vierintämelu. Tämä vaikuttaa enemmän ajomukavuuteen, sillä erittäin äänekkäät voivat olla häiritseviä. Ongelma korostuu hybridi- ja sähköautoissa, jotka ovat luonnostaan ​​hiljaisempia. Jos sinulla on sähköauto tai hybridi, on todennäköisesti tärkeämpää varmistaa, että rengas on mahdollisimman hiljainen.

Luokittelu on hieman puolueellinen kesärengas kohtaan, koska ei ole todellista indikaattoria siitä, miten talvirenkaat voitaisiin parhaiten erottaa toisistaan.

Lisätietoja hyvien renkaiden ostopaikoista saat verkkosivuiltamme osoitteessa : https://vianor.fi/