Älä lankea rengasostoksilla halpoihin renkaisiin

Halvat renkaat

Liian usein ihmiset vaarantavat turvallisuutensa valitsemalla renkaat, jotka eivät ole korkealaatuiset. He katsovat vain renkaan välitöntä hintaa pitkän aikavälin kustannusten sijasta. Halvat renkaat kuluvat paljon nopeammin kuin laadukkaat renkaat. Ne menettävät myös keskeiset turvallisuusominaisuutensa nopeasti, mikä vähentää niiden turvallisuutta. Halvan renkaan toinen haittapuoli on vierintävastus, joka on yleensä korkeampi kuin laadukkaalla renkaalla. Suuri vierintävastus lisää renkaan kulumista verrattuna vastaavaan laadukkaaseen renkaaseen. Näin ollen sinun täytyy ostaa uusi rengassarja aikaisemmin kuin jos olisit investoinut asianmukaiseen renkaaseen.

https://youtu.be/GYMMjYpUKaw

Sen lisäksi, että rengas kuluu nopeammin suuremman vierintävastuksen ja huonomman laadun vuoksi, se vaikuttaa myös polttoaineenkulutukseen. Maksat siis enemmän, koska kilometrikohtainen polttoainekustannus on korkeampi. Tämä syö nopeasti kaikki säästöt, mitkä sait ostamalla halvat renkaat laadukkaiden sijasta. Sekä kustannukset että turvallisuusnäkökohdat viittaavat siihen, ettei kannata antaa pienemmän ostohinnan hämätä rengaskaupoilla. Halpoja hintoja voi kannattaa metsästää lyhyen aikavälin kulutustavaroille, mutta jos ostoksen tulee kestää, alhainen hinta johtaa harvoin säästöihin.

EU:n rengasmerkintä on helpottanut kuluttajien rengasvalintaa. Siinä ilmoitetaan myös renkaiden vierintävastus. Tällöin kuluttajien on helppo vertailla, miten polttoainetehokkaita renkaat ovat. Näin on helpompi huomata, miten halpa rengas huonolla polttoainetehokkuudella käy kalliimmaksi pitkällä aikavälillä. Muita rengasmerkissä mainittuja kohteita ovat märkäpito ja rengasmelu. Märkäpidolla on merkitystä pidon ja jarrutusmatkan kannalta, jotta voit välttää joutumasta onnettomuuteen. Rengasmelu puolestaan vaikuttaa ajomukavuuteesi, sillä korkea rengasmelu voi olla häiritsevää ja joissakin tapauksissa jopa vahingoittaa korviasi.

Lisätietoja siitä, miksei halpoja renkaita kannata ostaa, löydät verkkosivultamme osoitteessa : https://vianor.fi/