Iskunvaimentimet ja renkaat tulisi tarkistaa turvallisuuden vuoksi

iskunvaimentimet,

Sekä iskunvaimentimilla että renkailla on vaikutusta ajamisen turvallisuuteen, ja molemmat kuluvat ajan myötä ja ne on vaihdettava. Niitä on neljä kutakin: neljä iskunvaimenninta ja neljä rengasta. Niiden kuluminen vaikuttaa turvallisuuteen, koska jarrutusmatka kasvaa tehden onnettomuudesta todennäköisemmän. Varmistamalla renkaiden ja iskunvaimentimien hyvän kunnon voit ajaa turvallisesti.

Renkaat on tarkastettava säännöllisesti, jotta kulutuspinnan syvyys on yli 4 mm. Alle 4 mm:n kulutuspinnan syvyys vaikuttaa jarrutusmatkaan ja auto joutuu todennäköisemmin vesiliirtoon. Kulutuspinnan syvyys on tarkistettava, kun renkaat vaihdetaan kesärenkaat talvirenkaisiin tai päinvastoin, ja useamminkin kun lähestyt 4 mm:n rajaa. Helpoin tapa mitata kulutuspinta on työntää kolikko kulutuspintaan ja mitata, kuinka syvälle se menee.

https://youtu.be/Wn3-8gcnA6k

Tarkista myös renkaiden kunto ja rengaspaineet. Tarkista renkaan kunto silmämääräisesti: näkyykö mitään poikkeavuuksia, kuten viiltoja tai halkeamia sivuseinämässä tai kulutuspintakuviossa. Sen jälkeen tarkista rengaspaineet. Molemmat voidaan tehdä huoltoasemalla, jossa paineet on helppo tarkistaa nopeasti. Sen jälkeen riittää, kun kävelet auton ympäri ja katsot, miltä renkaat näyttävät. Jos renkaissa ei ole asianmukaisia rengaspaineita, niiden ominaisuudet kärsivät, minkä lisäksi auto kuluttaa enemmän polttoainetta ja renkaat kuluvat ennakoitua nopeammin.

Kuntotarkastus on hyvä testi autollesi. Siinä tarkistetaan sekä renkaat että iskunvaimentimet, mutta myös muut tärkeät osat, kuten jarrut, valot, nesteet ja niin edelleen. Tarkastuksessa kerrotaan, jos jokin ei ole kunnossa ja se on korjattava tai vaihdettava. Se voidaan tehdä samoin tein, jos sekä huoltoliikkeellä että sinulla on aikaa, tai voit varata ajan toimenpiteelle. Näin tiedät, että renkaiden ja iskunvaimentimien lisäksi koko auto on hyvässä kunnossa.

Lisätietoja renkaista ja iskunvaimentimista saat verkkosivultamme osoitteessa : https://vianor.fi/