Pidä Autosi Hyvässä Kunnossa Läpi Koko Vuoden

iskunvaimentimet

Kesän lähestyessä on hyvä aika varmistaa, että autosi on hyvässä kunnossa ja kaikki toimii kuten pitäisi. Tavoitteena on pystyä ajamaan turvallisesti ja varmistaa, että ei ole pieniä ongelmia, jotka voisivat ajan mittaan kasvaa suuremmiksi ongelmiksi.

Koska kesä on aivan nurkan takana, olet todennäköisesti vaihtanut juuri kesärenkaat. Jos vaihdoit renkaat itse, on tärkeää tarkistaa rengaspaineet, jotta tiedät, että renkaat on täytetty oikein. Jos et tarkistanut renkaita kunnolla ennen niiden asennusta, se pitää tehdä nyt. Tarkista, että renkaat ovat kunnossa ja ettei niissä ole näkyviä viiltoja tai halkeamia. Varmista myös, että kulutuspinnan syvyys on yli 4 mm, jotta varmistetut niiden turvallisuudesta. Kun urasyvyys on alle 4 mm, jarrutusmatka ja sen myötä onnettomuustodennäköisyys kasvavat uusiin renkaat verrattuna. Kuluneet renkaat ovat myös alttiimpia vesiliirrolle kuin uudet renkaat.

Jarrut ja iskunvaimentimet voivat myös vaikuttaa auton turvallisuuteen. Jarrujen suhteen vaikutus turvallisuuteen on helppo ymmärtää, mutta iskunvaimentimien merkitys ei ole aina niin ilmeinen. Iskunvaimentimet työntävät renkaita tien pintaa vasten, millä on positiivinen vaikutus jarrutustehoon jarrutusmatkan lyhentyessä. Näin pystyt todennäköisemmin välttämään onnettomuuden.

Valot ja tuulilasinpyyhkimet on myös tärkeää pitää aina hyvässä kunnossa. Rankkasateessa olet hyvin riippuvainen hyvistä pyyhkimistä veden poistamiseksi ja näkyvyyden mahdollistamiseksi.

https://youtu.be/Y5-538j3u2E

Pidä autosi kunnossa huolehtimalla määräaikaishuolloista ja myös ylimääräisistä huolloista silloin, kun tuntuu siltä, että auto ei käyttäydy niin kuin pitäisi. Auton jälleenmyyntiarvo on yleensä korkeampi, jos auto on hyvin ylläpidetty ja valtuutettu huoltoliike on suorittanut määräaikaishuollot. Pienentynyt tarve kalliille korjauksille ja korkeampi jälleenmyyntiarvo usein tuovat takaisin huoltoihin käytetyn rahan, ja pystyt myymään autosi paremmalla hinnalla.

Lisätietoja auton huollosta saat verkkosivuiltamme osoitteessa https://vianor.fi/