Liikenneturvallisuus Riippuu Myös Renkaistasi

Tuulilasin vaihto

Jokainen varmaan asettaa turvallisuuden korkealle sijalle, mutta kaikki eivät ajattele renkaita miettiessään auton turvallisuutta. Renkailla on keskeinen rooli auton turvallisuuden määrittämisessä. Huonoilla renkailla varustetulla autolla on paljon suurempi todennäköisyys joutua onnettomuuteen kuin jos autossa olisi hyvät renkaat. Onkin tärkeää ottaa rengasvalinta vakavasti. Kannattaa hankkia renkaat, jotka parantavat autosi turvallisuutta, eivätkä vaaranna sitä.

Halvat renkaat ostaminen voi olla kallis virhe. Se voi tehdä autostasi turvattomamman, mikä näkyy usein pidempänä jarrutusmatkana. Pidempi jarrutusmatka voi olla ero läheltä piti -tilanteen ja onnettomuuden välillä. Halvat renkaat myös kuluvat nopeammin kuin kestävämmät korkealaatuiset renkaat. Uusien renkaiden aiempi hankinta syö kaikki halpojen renkaiden oston yhteydessä saavutetut säästöt. Myös renkaiden vierintävastus on suurempi halvoilla renkailla, joten päädyt kuluttamaan enemmän polttoainetta, mikä voi koitua kalliiksi.

Turvallisuuden säilyttämiseksi on tärkeää tarkistaa säännöllisesti renkaiden kunto. Tarkista, ettei renkaissa ole viiltoja tai halkeamia. Mittaa niiden kulutuspinnan urasyvyys kulumisen tarkkailemiseksi, jotta tiedät, milloin renkaat on vaihdettava. Alhainen kulutuspinnan syvyys tekee renkaista turvattomammat, minkä vuoksi on tärkeää vaihtaa uusiin renkaisiin, kun urasyvyys on alle 4 mm. Sama pätee rengaspaineisiin: alhaiset rengaspaineet johtavat nopeampaan renkaiden kulumiseen ja lisääntyneeseen polttoaineen kulutukseen. Rengaspaineiden tarkistaminen onkin tärkeä toimenpide.

https://youtu.be/f7DSkNevniY

Parempi pito ja hallittavuus varmistavat, että ajaminen on turvallisempaa. Varmista, että renkaat ovat hyvässä kunnossa ja vaihda ne, kun ne ovat kuluneet. Varmista myös, että autosi on hyvässä kunnossa. Oman ajotapasi on myös oltava turvallinen. Kaikki ei riipu pelkästään auton tai renkaiden kunnosta, vaan sinun täytyy pitää riittävä turvaväli edellä ajaviin autoihin ja muistaa maltillinen tilannenopeus.

Lisätietoa renkaista saat verkkosivuiltamme osoitteessa https://vianor.fi/