Kesärenkaiden Ostaminen Sähköautoon

Halvat renkaat

Jos olet ostamassa uusia kesarenkaat sähköautoon tai hybridiin, vaihtoehtoja on muutamia. Sähköautot ja hybridit ovat raskaiden akkujen vuoksi painavampia kuin tavanomaiset polttomoottoriautot. Ne pystyvät myös tarjoamaan korkeamman hetkellisen vääntömomentin, mikä tarkoittaa, että tarvitset korkean suorituskyvyn renkaat varmistaaksesi, että renkaat voivat vastata auton tarjoamaan tehoon.

Kaikki renkaat eivät ole optimaalisia sähköautoille, joten on hyvä tarkastella vaihtoehtoja ennen kuin hankkii uudet renkaat. Renkaissa on hyvä olla myös alhainen vierintävastus, jotta pystyt ajamaan pidemmälle yhdellä latauksella. Halvat renkaat eivät toimi kovin hyvin sähköautossa, koska ne eivät ole niin kestäviä kuin suorituskykyiset renkaat. Laadukkaat renkaat pystyvät tuottamaan sen suorituskyvyn, mitä sähköautosi edellyttää.

Renkaiden kierrättäminen on tärkeää sähköautoissa, sillä kuluminen on hieman runsaampaa. Onkin tärkeää seurata, miten renkaita on kierrätetty, jotta voi maksimoida niiden käyttöiän. Kierrätys olisi hyvä tehdä 5000-8000 kilometrin välein. Kun kierrätät renkaita, vaihdat eturenkaiden ja takarenkaiden paikkaa keskenään, jotta kaikki renkaat kuluvat samalla tavalla. On turvallisempaa ajaa autolla, jossa on sama pito kaikissa neljässä renkaassa.

https://youtu.be/CXfi21-9mQ8

Sähköautot vaativat yleensä vähemmän huoltoa, mutta jarruja ja renkaita kannattaa seurata, jotta molemmat ovat hyvässä kunnossa. Et käy tankkaamassa huoltoasemalla, mutta silti pitää tarkistaa, että rengaspaineet ovat omistajan käsikirjan mukaiset. Raskaammissa ajoneuvoissa on tavallistakin tärkeämpää tarkistaa, että rengaspaineet ovat oikealla tasolla. Väärä rengaspaine voi aiheuttaa liiallista renkaan kulumista ja lisääntynyttä vierintävastusta. Lisääntynyt vierintävastus voi johtaa siihen, että et pääse määränpäähän, koska kulutat enemmän sähköä jokaista ajamaasi kilometriä kohti. Toivottavasti näin ei kuitenkaan tapahdu, ja voit nauttia sähköautolla ajamisesta turvallisesti koko kesän.

Lisää vinkkejä kesärenkaista sähköautoihin saat verkkosivuiltamme osoitteessa https://vianor.fi/