Viisaampi Rengasvalinta

huoltoliikkeen

Renkaita valitessasi on syytä varmistaa, että ne ovat parhaat renkaat juuri sinun ajoneuvoosi. Valinta voi vaihdella sen mukaan, onko sinulla tavallinen henkilöauto, maastoauto, sähköauto vai hybridi. Valinta vaihtelee myös sen mukaan, mihin vuodenaikaan aiot käyttää autoasi, eli tarvitsetko talvirenkaat vai kesärenkaat?

Jos olet ostamassa uutta kesärengassarjaa, sinulla on rajatumpi määrä vaihtoehtoja. Valinta on silti tehtävä huolella, varsinkin jos haluat, että renkaat kestävät muutaman vuoden. Valittavana on halvat renkaat ja kalliimpia renkaita. Usein on houkuttelevaa valita halvat renkaat, varsinkin jos et ymmärrä renkaiden merkitystä turvallisuudellesi ja autosi suorituskyvylle. On kuitenkin useita syitä, miksi ei kannata valita halpaa rengasta vaan korkealaatuinen ja pidempään kestävä rengas.

Tärkeimmät syyt korkealaatuisiin renkaisiin investoimiselle ovat turvallisuus ja pitkän aikavälin kustannukset. Turvallisuus on aina asetettava hintaeron edelle. Laadukkaammat renkaat tarjoavat aina paremman turvallisuuden, niissä on parempi pito ja suorituskyky, ja ne mahdollistavat pysähtymisen nopeammin, mikä auttaa estämään jopa suuria onnettomuuksia. Kustannusnäkökulmasta halvemmat renkaat kuluvat nopeammin ja ne on vaihdettava aiemmin. Laadukkaat renkaat ovat aina kulutusta paremmin kestäviä ja niitä voi käyttää pidempään.

Korkealaatuisten renkaiden vierintävastus on myös alhaisempi, joten polttoainekustannukset ovat alhaisemmat käytettäessä laadukkaita renkaita halvempien renkaiden sijaan. Renkaat siis täytyy vaihtaa aiemmin kuin laadukkaiden renkaiden kanssa, ja lisäksi käytät enemmän rahaa polttoaineeseen. Tämän vuoksi halvat renkaat ovat huono päätös kustannusnäkökulmasta.

https://youtu.be/QjISU6nvEzc

Kun teet lopullisen päätöksen, varmista, että päätös on viisas ja priorisoit turvallisuutta valitsemalla laadukkaan renkaan. Halvempien renkaiden kustannushyöty ei oikeastaan edes ​​pidä paikkaansa pitkällä aikavälillä, vaan varsin nopeasti halvat renkaat muuttuvat kalliimmaksi vaihtoehdoksi, joten älä mene lankaan.

Lisätietoja korkealaatuisista renkaista saat verkkosivuiltamme osoitteessa https://vianor.fi/