Varastoi Talvirenkaat Asianmukaisesti Kesäksi

kesärenkaat

Jos vaihdat itse talvirenkaat kesarenkaat tai jos rengashuolto on tehnyt renkaiden vaihto, mutta olet päättänyt varastoida renkaat itse, tulee varmistaa, että renkaat on varastoitu oikein. Jos renkaat säilytetään huoltoliikkeen rengashotellissa, voit olla varma, että ne on varastoitu oikein. Jos ei, seuraavia sääntöjä noudattamalla varmistat, että renkaat ovat hyvässä kunnossa, kun tarvitset niitä seuraavan kerran.

https://youtu.be/xZUsSuKMOdc

On tärkeää varastoida renkaat oikein, jotta varastointiolosuhteet eivät vaikuta niihin. Kun olet poistanut renkaan, rengas ja vanne kannattaa pestä, jotta lika, rasva ja suola saadaan pois renkaista. Tämän tehtyäsi kuivaa renkaat ja ennen varastointia merkitse, missä kohdassa autoa rengas on ollut. Merkitse oliko rengas vasemmalla edessä, vasemmalla takana, oikealla edessä vai oikealla takana. Merkintä auttaa asentamaan renkaan oikeaan paikkaan, kun jälleen asennat talvirenkaat autoosi.

Renkaiden kierrättäminen on avainasiassa, jotta varmistetaan tasainen kuluminen renkaiden välillä. Tasainen kuluminen saavutetaan kierrättämällä renkaiden paikkoja siten, että ne kuluvat tasaisesti ajan mittaan. Renkaiden pyörimissuunta voi olla määritetty tai sitten ei: jos suunta on määritetty, rengas on suunniteltu pyörimään tiettyyn suuntaan. Talvella käytettävissä nastarenkaissa pyörimissuunta on määritetty, koska jos nastoja pyöritetään toiseen suuntaan, ne saattavat pudota. Jos renkaiden suunta on määrätty, on tärkeää vaihtaa renkaiden paikkaa vain takaa eteen eikä koskaan muuttaa renkaan puolta: vasen rengas pysyy aina auton vasemmalla puolella ja sen paikkaa vaihdellaan vain taka- ja etuosan välillä.

Varsinaisen varastoinnin suhteen on tärkeää varastoida renkaat pimeässä ja viileässä paikassa. Renkaita ei saa altistaa auringonvalolle varastoinnin aikana. Sekä auringonvalolla että korkeilla lämpötiloilla on haitallinen vaikutus renkaisiin ja voi aiheuttaa halkeamia, mikä lyhentää niiden käyttöikää. On myös tärkeää varastoida renkaat turvallisesti, jotta kukaan ei pääse varastamaan renkaitasi.

Lisätietoja renkaiden varastoinnista saat vierailemalla verkkosivuillamme osoitteessa Vianor