Vältä Vaaratilanteita Turvallisuuden Vuoksi

renkaat

Turvallinen tiellä liikkuminen edellyttää turvallisen ajoneuvon ja turvalliset renkaat. Riippumatta siitä, onko sinulla henkilöauto vai maastoauto, ajotavan tulisi olla onnettomuuksia ja vaaratilanteita välttävä. Mitä enemmän joudut vaaratilanteisiin, sitä todennäköisemmin joudut ennemmin tai myöhemmin myös vakavaan onnettomuuteen.

Varovainen ajotapa, jossa nopeus on maltillinen ja turvaväli edessä oleviin autoihin riittävä, tekee ajosta turvallisempaa. Suunnittele matkasi ja lähde hyvissä ajoin stressin välttämiseksi. Pahin skenaario on lähteä myöhässä ilman tarkkaa tietoa määränpäästä. Yritä välttää häiriötekijöitä, kuten puhelinta tai karttaa. Jos haluat tarkistaa jotain, on aina parempi pysähtyä tien sivuun ja tarkistaa asiat kaikessa rauhassa. Stressillä on aina huono vaikutus liikenneturvallisuuteen, ja sitä tulisikin välttää. Joskus on vain hyväksyttävä, että myöhästyt.

Korkealaatuiset renkaat varmistavat, että jarrutusmatka on mahdollisimman lyhyt, mikä auttaa välttämään onnettomuuksia. Hyvät renkaat parantavat ajoturvallisuutta säästä riippumatta, kunhan sinulla on vuodenaikaan nähden oikeat renkaat. Kesärenkaat antavat hyvän pidon myös märillä pinnoilla ja ehkäisevät vesiliirtoa, jos renkaissa on kaikki uusimmat innovaatiot sen estämiseksi. Kuluneilla renkailla joutuu todennäköisemmin vesiliirtoon, kuten myös liian kovalla tilannenopeudella. Aja varovasti rankkasateessa.

Vaihda renkaat, kun kulutuspinnan syvyys on alle 4 mm, koska tällaisten renkaiden käyttö ei ole enää turvallista. Kun haluat välttää vaaratilanteita, tarvitset hyvät renkaat. Huonoilla ja kuluneilla renkailla ajaminen johtaa ennemmin tai myöhemmin onnettomuuteen. Jarrutusmatka kasvaa, kun kulutuspinta on liian ohut ja auton pysähtyminen kestää kauemmin.

https://youtu.be/Pd51_mL1eEk

Tarvitset hyvät kesärenkaat kesää varten ja hyvät talvirenkaat talveksi. Varmista, että vaihdat ne parhaalla mahdollisella hetkellä, jottet joudu ajamaan kesärenkailla kylmässä kelissä tai talvisissa olosuhteissa.

Lisätietoa asianmukaisista renkaista saat verkkosivultamme osoitteessa vianor.fi