Voi olla kallista jättää rengaspaineet tarkastamatta

 renkaiden

Useimmat eivät ymmärrä, että renkaatja auton polttoaineenkulutuksen välillä on suora yhteys. Useimmat eivät myöskään ymmärrä, kuinka tärkeitä renkaat ovat auton turvallisuuden kannalta. Siksi on erittäin tärkeää vaihtaa renkaat kesän ja talven välillä. Se on jopa niin tärkeää, että laki säätelee sitä. Jos et noudata lakia saat sakot, mutta luultavasti joudut myös onnettomuuteen, koska sinulla ei ole lainkaan pitoa käyttäessäsi kesärenkaita talviolosuhteissa.

Kun renkaat täytetään auton ohjekirjan mukaisesti, sekä renkaat että auto käyttäytyvät oikein. Saat autostasi irti sen pidon ja suorituskyvyn mitä odottaisitkin. Jos rengaspaineet ovat liian alhaiset tai liian korkeat, ilmenee ongelmia. Tien kanssa kosketuksissa oleva kulutuspintakuvio ei ole enää sama kuin miten se on suunniteltu. Liian alhaisen rengaspaineen tapauksessa kertyy ajettaessa ylimääräistä lämpöä ja renkaan kuluminen lisääntyy, mikä lyhentää renkaiden käyttöikää. Tämä tarkoittaa sitä, että sinun on ostettava uusi rengassarja ennakoitua nopeammin. Autosi kuluttaa myös enemmän polttoainetta, joten sinun on maksettava lisää välittömästi. Ylitäytetyillä renkailla renkaan keskiosan kulutuspinta puolestaan kuluu nopeammin ja sinulla on vähemmän pitoa.

Renkaat on rakennettu kulumaan ajan myötä. Niiden pitäisi tarjota hyvä pito niin kauan kuin kulutuspinnan syvyys on yli 4 mm. Kun pinta on alle tämän, jarrutusmatka kasvaa ja turvallisuus vähenee. Menetät keskeisiä ominaisuuksia, kuten vakautta ja hallintaa kulutuspinnan syvyyden pienentyessä. Vesiliirron riski kasvaa myös merkittävästi, sillä kulutuspinnan syvyyden pienentyessä renkaassa on vähemmän tilavuutta veden poistamiseen tien pinnasta. Tämä saa renkaan irtoamaan tiestä veden tunkeutuessa renkaan ja tien pinnan väliin, jolloin menetät autosi hallinnan.

Rengaspaineen tarkistamisen laiminlyönti vähentää autosi turvallisuutta ja tekee ajamisesta kalliimpaa sekä renkaiden kulumisen että polttoaineen kulutuksen lisääntymisen myötä. Niinpä kaikkien neljän renkaan rengaspaineiden mittaamiseen kuluva aika äkkiä onkin sen arvoista.

Lisätietoja renkaista ja rengaspaineista saat verkkosivuiltamme osoitteessa vianor.fi/

https://youtu.be/zlD7S_GIixA