Rengasongelmia

rengasta,

Yleisimpiä renkaiden ongelmia nykyään yleensä ovat joko renkaiden kuluminen liian nopeasti, mikä voi johtua muutamastakin syystä, tai riittämätön pito. Muut renkaiden ongelmat, kuten puhkeamiset tai räjähtämiset, ovat yleensä varsin harvinaisia, varsinkin jos huollat renkaasi hyvin ja ajat normaaleilla asfalttiteillä. Reunojen välttäminen pysäköidessä ja kuoppien välttäminen ajon aikana ovat kaksi merkittävää tekijää, joiden avulla voi välttää ongelmia renkaiden kanssa. Nykyään ei kovin usein enää näe autoja tien sivussa ja kuljettajaa vaihtamassa rengasta, etenkään kun sitä vertaa siihen, kuinka monta autoa teillämme liikkuu päivittäin.

Liiallista renkaiden kulumista ei välttämättä huomaa välittömästi. Yleensä vain huomaa, että renkaat eivät kestäneetkään niin kauan kuin olisit olettanut. Erityisesti jos ostat laadukkaat renkaat, odotukset niiden käyttöiän suhteen ovat melko korkeat. Tärkein syy renkaiden liialliseen kulumiseen on liian alhainen rengaspaine. Laiminlyömme usein rengaspaineen tarkistamisen. Jotkut eivät itse asiassa tarkista sitä koskaan, joten ei ole ihme, että rengaspaineet saattavat olla mitä vaan. Rengaspaine vaihtelee lämpötilan mukaan ja Pohjoismaissa meillä on melkoiset lämpötilanvaihtelut. Vaihdamme kuitenkin kesarenkaat ja talvirenkaiden välillä, joten ainakin jos rengasliike vaihtaa renkaat puolestasi, rengaspaineet tarkistetaan vähintään kaksi kertaa vuodessa.

Asiaa pahentaa vielä se, että alhainen rengaspaine ei aiheuta pelkästään renkaiden kulumista, vaan myös polttoaineen kulutus kasvaa. Niinpä maksat yhtäkkiä enemmän polttoaineesta samalle välimatkalle, vain koska rengaspaineet ovat pielessä. Sekä lisääntynyt kuluminen että korkeammat polttoainekustannukset voivat käydä melko kalliiksi ja niitä tulisi välttää. Asia on helppo korjata tarkistamalla renkaiden paine omistajan käsikirjassa ilmoitetun mukaiseksi.

Jos ajat tasaisesti ja pystyt pysymään erossa terävistä esineistä ja vältät osumasta mihinkään, renkaiden pitäisi kestää pitkään. Varmista vain, että sinulla on oikeat rengaspaineet.

Lisätietoja hyvistä renkaista saat verkkosivultamme osoitteessa vianor.fi/

https://youtu.be/qRGPNdNvfQ4