Kesärenkaat ovat oikea valinta tulevalle vuodenajalle

renkaita

Huhtikuussa on aika asentaa kesärenkaat takaisin autoon. Kaikki autot tarvitsevat kesäisissä olosuhteissa kesärenkaat talvirenkaiden sijasta. Talviolosuhteista puhutaan silloin, kun lämpötila on alle nollan, vaikka lunta tai jäätä ei olisikaan. Jos esiintyy lunta, jäätä tai loskaa ja lämpötilat ovat väliaikaisesti yli nollan, on edelleen talviolosuhteet ja tarvitaan talvirenkaat.

Kesärenkaita on käytettävä lämpötilan ollessa yli nollan eivätkä tienpinnat ole liukkaat. Kesärenkaat muuttuvat koviksi, kun lämpötila laskee alle nollaan, minkä vuoksi niitä ei pidä silloin käyttää. Kun renkaat ovat kovat, ne eivät pysty tarjoamaan riittävää pitoa edes normaaleilla kuivilla teillä. Lumella ja jäällä niillä ei ole mitään mahdollisuuksia pidon luomiseen.

Kesällä tarvitset kuitenkin oikeat kesärenkaat. Talvirenkaat muuttuvat liian pehmeiksi ja kuluvat liian nopeasti, jos niitä käytetään liian kauan lämpimällä kaudella. Sen vuoksi ei kannata odottaa liian kauan ennen renkaiden vaihtamista. Ei kuitenkaan kannata myöskään vaihtaa liian aikaisin, koska sää on yleensä arvaamaton ja kylmä sää usein palaa muutamaksi päiväksi kevään keskelle. Jos olet hyvin riippuvainen autostasi jokapäiväiseen käyttöön, suosittelen, että odotat hieman ennen kuin vaihdat renkaat. Jos käytät nastarenkaita, ne täytyy vaihtaa pois ennen pääsiäisen jälkeistä maanantaita, ellei vallitse talviolosuhteet. Siinä on siis kiinteä aika, jolloin ne pitäisi olla vaihdettu pois.

Suosittelen, että varaat aikaa renkaiden vaihtamiseen, varsinkin jos sinulla on nastarenkaat. Aika kannattaa varata huhtikuun puoliväliin, jos tarvitset autoa päivittäin. Jos et ole niin riippuvainen autostasi, voit olla hieman joustavampi ajan varauksen suhteen. Jos käytät nastattomia talvirenkaita, voit varata ajan huhtikuun lopulle, jolloin voit nauttia toukokuussa kesärenkailla.

Lisää tietoja kesärenkaista saat verkkosivuiltamme osoitteessa vianor.fi/

https://youtu.be/35wzCmr0eJ8