Huolla autosi parantaaksesi sen arvoa

Talvirenkaat

On hyvin tiedossa, että auton säännöllinen huolto ja kunnossapito parantavat sen jälleenmyyntiarvoa. Niiden välillä on aina ollut suora yhteys. Hyvin huollettu ja ylläpidetty auto kestää pidempään ja siinä on vähemmän ongelmia kuin autossa, jota ei ole huollettu säännöllisesti. Sääntöön voi aina olla jokin poikkeus, mutta huoltoon investoiminen säästää rahaa tulevaisuudessa vältettyjen korjauskustannuksien muodossa. Jotkut saattavat kysyä, voiko autoa huoltaa liikaa. Sanoisin, että jos noudatetaan auton huoltokirjaa, ei ole tarvetta tehdä paljon siinä mainittua enempää, paitsi ehkä kuntotarkastus 1-2 kertaa vuodessa. Auto kannattaa myös viedä huoltoon, jos tuntuu siltä, että se ei toimi niin kuin pitäisi.

Kuntotarkastuksen kauneus piilee siinä, että siinä ei tehdä mitään huoltoja autolle, vaan käydään läpi kaikki auton kriittiset toiminnot, kuten renkaat, jarrut, iskunvaimentimet ja tarkistetaan kaikki tarvittavat nesteet, jotta varmistetaan että auto on turvallinen ajaa. Kun autollesi on tehty kuntotarkastus, tiedät auton kunnon sekä sen, jos jokin ei toimi niin kuin pitäisi. Sen jälkeen voit päättää, haluatko korjata, vaihtaa tai täyttää jotain autossasi. Arviointiin sisältyy hinta auton korjaamisesta, joten voit teettää sen välittömästi, jos molemmilla osapuolilla on siihen aikaa, tai voit varata myöhemmän ajankohdan sen tekemiselle.

Kun lähdet huoltoliikkeestä, tiedät onko autosi hyvässä kunnossa vai ei. Tarkastuksessa löydetään pienet ongelmat, jotka mahdollisesti olisivat voineet kasvaa suuriksi ongelmiksi mikäli niille ei tehtäisi mitään. Useimmat ongelmat on halvempi korjata varhaisessa vaiheessa kuin jos ne ovat kasvaneet suuremmiksi ongelmiksi. Jos ongelmat kasvavat, ne voivat vaikuttaa myös muihin auton osiin. Jos esimerkiksi tuulettimen hihnaa ei vaihdeta ja se hajoaa, se voi aiheuttaa moottorin ylikuumenemisen ja siten vaurioitumisen.

Tulevaisuuden korjauskustannuksissa säästäminen sekä auton korkeamman jälleenmyyntiarvon ylläpitäminen pitäisi olla riittävä motivaatio siihen, että huoltoa ei laiminlyödä. Ilmaisen kuntotarkastuksen suorittaminen kannattaa aina aika ajoin.

Lisätietoja autohuollosta saat verkkosivuiltamme osoitteessa vianor.fi/

https://youtu.be/lWCYN5YLxbQ