Jos Autollasi Ei Ole Miellyttävä Ajaa, Koita Vaihtaa Iskunvaimentimet

iskunvaimentimet

Autossa on yleensä neljä iskunvaimenninta, ja saattaa olla, että yksi tai useampi niistä on vaihdettava. Huonot iskunvaimentimet voivat tehdä ajamisesta kauheaa. Lomalla Aasiassa huomaan usein, että heidän takseissaan ajomukavuus on hirvittävä, vaikka kyse on melko uusista autoista. Katujen huono kunto ja monet nopeustöyssyt eivät yhtään auta asiaa. On ärsyttävää, että huono mukavuus johtuu usein autojen huonosta ylläpidosta.

Autot eivät välttämättä ole kovin kalliita ostaa, mutta kunnossapitoa koskevien säännösten puuttuessa vuosittaisia ​​päästötestejä lukuun ottamatta, tärkeät huoltoa ja ylläpitoa vaativat osat jäävät vaille huomiotta. Tämä vaikuttaa turvallisuuteen ja mukavuuteen. Iskunvaimentimet vaikuttavat paitsi mukavuuteen. myös turvallisuuteen. Iskunvaimentimet painavat renkaita vasten tienpintaa, mikä parantaa pitoa. Huonot iskunvaimentimet vaikuttavat myös jarrutusmatkaan, joten on tärkeää tarkistaa ne ja vaihtaa ne ajallaan.

On muutamia tapoja tarkistaa, tuleeko iskunvaimentimet vaihtaa. Jos havaitset öljyvuotoa renkaan lähellä, iskunvaimentimet saattavat vuotaa. Tämä on hyvin yleinen merkki vuotavista iskunvaimentimista. Asian näkee usein ajaessa pois pysäköintipaikasta. Toinen tapa tarkistuksen tekemiseen on painaa oman kehonsa painolla autoa pyörän yläpuolelta ja vapauttaa sitten paine nopeasti. Jos auto pomppii ylös ja alas, se on merkki huonoista iskunvaimentimista. Auton pitäisi palata asemaansa ilman pomppimista.

Helpoin tapa tarkistuksen tekemiseen on ajaa auton pikahuoltoja pyytää heitä tarkistamaan asia. Jos teet kuntotarkistuksen, he tarkistavat myös autosi muut elintärkeät toiminnot. Kun kuntotarkistus on tehty, tiedät onko autosi huippukunnossa vai ei. Saat myös hinta-arvion sen kunnostuksesta, jos kaikki ei ole kunnossa. Jos siis esimerkiksi iskunvaimentimet tulee vaihtaa, tiedät asiasta ja voit suunnitella sopivan ajan sen korjaamiseksi.

Lisätietoja iskunvaimentimista ja kuntotarkistuksista saat verkkosivuiltamme osoitteessa :vianor.fi

https://youtu.be/XGxJ8uI1JrU