Älä Unohda Varata Aikaa Rengashuoltoon

talvirenkaissa

Talven vedellessä viimeisiään tulee aika pohtia, milloin renkaat kannattaa vaihtaa. Jos autosi talvirenkaissa on nastat, ne tulee vaihtaa ennen pääsiäisen jälkeistä maanantaita. Varaamalla ajan auton huolto riittävän ajoissa varmistat, että saat sinulle sopivan ajan. Mitä kauemmin odotat ajan varauksen kanssa, sitä vähemmän aikoja on vapaana, etkä välttämättä saa aikatauluusi hyvin sopivaa aikaa.

Renkaiden huoltoon kuuluu renkaiden vaihtaminen talvirenkaista kesärenkaisiin sekä venttiilien vaihto. Huollossa myös tasapainotetaan renkaat siten, että ne pyörivät ilman sivulle suuntautuvia voimia. Jos pyörät eivät ole tasapainossa, se johtaa usein tärisevään ohjauspyörään. Renkaiden vaihdon jättäminen ammattilaisten tehtäväksi tuo monia etuja. He varmistavat, että renkaat tarkistetaan ennen niiden asennusta, jotta kulutuspinnan syvyys on varmasti yli 4 mm. Voit myös jättää renkaat varastoitavaksi rengashuoltoon ns. rengashotelliin. Rengashotelli tekee koko vaihtoprosessista varsin kätevän, koska sinun ei tarvitse kuljettaa renkaita edestakaisin aina, kun ne pitää vaihtaa.

Kesärenkaiden vaihtamatta jättäminen ja talvirenkaiden käyttäminen ei ole laitonta, jos sinulla ei ole nastarenkaita. Tällöin talvirenkaat kuitenkin kuluvat huomattavasti suunniteltua nopeammin. Jos tarvitset autoasi ja pelkäät, että talvi tekee paluun, kannattaa odottaa, kunnes on suhteellisen varma siitä, että sää pysyy lämpimänä. Pahinta on, jos olet jo vaihtanut kesärenkaat ja talviset olosuhteet palaavat. Ei ole suositeltavaa ajaa kesärenkailla talvisissa olosuhteissa. Tällöin on aina parempi valita vaihtoehtoinen liikkumistapa tai vuokrata talvirenkailla varustettu auto muutamaksi päiväksi, kunnes lämpötila nousee uudelleen ja kesäkelit tekevät paluun.

Suunnittele siis renkaiden vaihto huhtikuulle. Jos kevät saapuu aikaisin, voit vaihtaa renkaat hieman aiemmin ja toivoa, että talvi ei tule takaisin.

Lisätietoja rengashuollosta saat verkkosivultamme osoitteessa https://vianor.fi/

https://youtu.be/f74B4tQ4aeg