Miten ylläpitää autosi turvallisuutta

Autoasi ja sen renkaita on huollettava, jotta se on turvallinen käyttää kaikkina aikoina. Jos et ylläpidä autosi kuntoa, se alkaa muuttua turvattomammaksi ja jotkin sen turvallisuusominaisuudet voivat pettää. Renkaat ovat auton keskeinen turvallisuustekijä ja jos renkaasi eivät ole turvallisia, ei ole autosikaan. Seuraavassa on muutamia ohjeita turvallisuuden parantamiseksi.

Tarkista renkaat silmämääräisesti säännöllisesti – Tarkista silmämääräisesti, havaitsetko poikkeavuuksia. Mahdolliset visuaaliset vauriot on tutkittava tarkemmin, mieluiten rengashuollossa.

Tarkista urasyvyys – Varmista, että kulutuspinnan syvyys on yli 4 mm, jotta rengas on täysin turvallinen. Matala kulutuspinnan syvyys vähentää pitoa, lisää jarrutusmatkaa ja lisää vesiliirron riskiä.

Tarkista auton nesteet – On tärkeää tarkistaa moottoriöljy, jarruneste ja tuulilasinpesuneste, jotta moottori on hyvin voideltu, jarrut toimivat ja sinulla on hyvä näkyvyys ajon aikana.

Tarkista iskunvaimentimet – Iskunvaimentimet työntävät autoa tienpintaa vasten, mikä on välttämätöntä jarrutettaessa pidon parantamiseksi ja jarrutusetäisyyden pienentämiseksi. Ne estävät myös autoa keinumasta puolelta toiselle. Kun iskunvaimentimen  ei ole enää kunnossa, se on vaihdettava.

Tee kuntotarkistus – Auton kuntotarkastus ammattitaitoinen mekaanikko käy läpi autosi kriittiset toiminnot ja varmistaa, että renkaat, pakojärjestelmä, jarrut ja iskunvaimentimet ovat hyvässä kunnossa. Tarkistuksen lopuksi saat selvityksen siitä, mitä mahdollisesti on korjattava. Kun lähdet pois huollosta, tiedät, onko autosi turvallinen vai ei.

Lisätietoja kuntotarkistuksesta saat verkkosivuiltamme osoitteessa https://vianor.fi/autohuollot/auton-kuntotarkastus/

Auton kuntotarkastus