Miten Säilyttää Hyvä Näkyvyys Talven Pimeässä

Tuulilasin vaihto

Talviaika tunnetaan pimeänä vuodenaikana, ja olosuhteet voivat usein olla myös melko kuraiset. Tiellä oleva hiekka ja suola tekevät sen, että edessäsi ajavat autot roiskivat paljon kuraa autosi päälle. Tarve tuulilasinpyyhkijöiden käytölle on suuri. Varmistaaksesi, että sinulla on hyvä näkyvyys, on tärkeää tietää, että tuulilasinpyyhkimet ovat hyvässä kunnossa. Myös pesunestettä tulee täydentää niin, että tuulilasia voidaan puhdistaa aina tarvittaessa.

Kun pysähdyt huoltoasemalla, pese ikkunat, jotta pääset puhdistamaan myös ne osat joihin pyyhkimet eivät yllä sekä muut ikkunat ja sivupeilit. Jokaisen pysähdyksen yhteydessä tulisi myös täydentää nesteet ja tarkistaa rengaspaineet. Matala rengaspaine ei toki vaikuta näkyvyyteen, mutta koska alhainen rengaspaine kuluttaa renkaat nopeammin ja lisää polttoaineenkulutusta, on se hyvä tarkistaa samalla kertaa. Jos sinulla on aikaa, tarkista myös, että renkaiden urasyvyys on yli 4 mm.

Hiekkaisilla teillä käy usein niin, että autoosi osuu pieniä kiviä, jotka vahingoittavat tuulilasiasi. Säröillä oleva tuulilasi on huono asia, koska halkeamilla on taipumus levitä. Jos tuulilasiin osuu kivi tai se halkeaa jostain muusta syystä, on hyvä pysähtyä huoltoasemalla ja kysyä pystyvätkö he korjaamaan tuulilasin. Tuulilasin vaihto tai korjaus on hyvä tehdä, kun saat osuman. Jos halkeama on pieni, se voidaan mahdollisesti korjata sen sijaan että koko tuulilasi jouduttaisiin vaihtamaan.

Ajaminen pimeänä vuodenaikana voi olla haastavaa paitsi heikon näkyvyyden myös haastavien ja liukkaiden keliolosuhteiden vuoksi. Sekä näkyvyyden että talviolosuhteiden vuoksi pitäisi ajaa varovaisemmin. Sopeuta nopeus ympäröiviin olosuhteisiin. Mitä paremmin huollat autoasi, sitä paremmin ja helpommin selviät erilaisista vastaantulevista haasteista. Hyvät renkaat ovat aina välttämättömät talvikaudella turvallisuuden takaamiseksi. Ongelmia voi myös ilmetä, jos vaihdat liian aikaisin kesärengas ja takatalvi pääsee yllättämään. Tällöin on aina parempi olla käyttämättä autoa, kunnes sää muuttuu takaisin kesäiseksi.

Lisätietoja tuulilasiin liittyvistä ongelmista saat verkkosivultamme osoitteessa vianor.fi

https://youtu.be/-vP75QpqQmM