Milloin valita talveksi nastattomat talvirenkaat

kitkarenkaat

Renkaiden valinta ei ole aina aivan helppoa. On olemassa laaja valikoima renkaita ja erilaisia ​​rengasmerkkejä. Tarvettasi vastaavan renkaan valinta voi olla haastavaa, ja sen eteen täytyy mahdollisesti selvittää paljon asioita. Renkaat ovat erittäin tärkeät autoilun turvallisuuden kannalta. Muutoin turvallinen auto, jossa on huonot renkaat, ei ole kokonaisuutena turvallinen.

Se, haluatko nastarenkaat vai kitkarenkaat, on yleensä henkilökohtaisiin mieltymyksiin perustuva valinta. Molemmat ovat hyviä talviolosuhteissa, mutta nastarenkaat ovat hieman parempia jäällä ja tiiviisti pakkautuneessa lumessa. Molemmat rengastyypit on hyväksytty ja testattu talviolosuhteisiin eikä niillä ole paljon eroa. Jos aiot ajaa etelä-Eurooppaan talvikuukausina, nastaton talvirengas on paras valinta, koska nastarenkaiden käyttöön liittyy rajoituksia tietyillä alueilla. Esimerkiksi Saksassa nastarenkailla ajaminen on laitonta. Jos sinulla on nastarenkaat, ne täytyy vaihtaa pois ennen Saksan läpi ajamista, mikä aiheuttaa ylimääräistä vaivaa.

Nastattomien talvirenkaiden käyttö on myös hieman joustavampaa liittyen ajankohtaan, jolloin ne on vaihdettava kesärenkaisiin. Lain näkökulmasta niillä voi periaatteessa ajaa vaikka vuoden ympäri. Tämä ei kuitenkaan ole suositeltavaa, koska ne kuluvat merkittävästi kesällä. Niiden käyttö lisää turvallisuutta siinä mielessä, että voit odottaa keväällä hieman pidempään ja varmistua siitä, että on turvallista vaihtaa kesärenkaisiin ja takatalven mahdollisuus on hyvin vähäinen. Nastarenkailla on kahden viikon aikaikkuna, jonka aikana renkaat on vaihdettava.

Jos ostat laadukkaat nastattomat talvirenkaat, voit ajaa turvallisesti. Varmista, että huollat niitä hyvin ja hankit uudet, kun kulutuspinnan syvyys on alle 4 mm. Renkaiden täyttäminen asianmukaisesti on myös erittäin tärkeää, jotta saat niistä irti tarvittavat ominaisuudet. Alhainen rengaspaine vaikuttaa myös vierintävastukseen niin, että renkaat kuluvat tavallista nopeammin ja joudut hankkimaan uuden rengassarjan ennenaikaisesti. Vierintävastuksen kasvu vaikuttaa myös polttoaineen kulutukseen, joten maksat enemmän samasta etäisyydestä.

Lisätietoja nastarenkaista saat verkkosivuiltamme osoitteessa www.vianor.fi

https://youtu.be/bvRXmWrkOog