Miksi Auton Ja Sen Renkaiden Huoltaminen On Tärkeää

renkaiden vaihto

Hyvässä kunnossa pysymisestä on selviä etuja. Monella tapaa meidän pitäisi kohdella autoamme samalla tavalla: yrittää estää erilaisia ikäviä asioita tapahtumasta, ja jos epäilemme jonkin olevan pielessä, viedä auto huoltoon. Renkaat ovat auton tärkein turvaominaisuus, joten ne vaativat aina erillistä huomiota. Jos renkaat ovat huonossa kunnossa, ne voivat vaarantaa koko auton turvallisuuden.

Sinun tulisi tarkistaa säännöllisesti, ovatko renkaat hyvässä kunnossa eikä niissä esiinny viiltoja tai halkeamia. Tämä tulisi tehdä hyvin usein, mutta vähintäänkin aina huoltoasemalle pysähdyttäessä. Sinun tulee myös seurata renkaiden asennus mittaamalla renkaiden urasyvyys. Kun se alkaa olla alle 5 mm, tarkista niiden kunto useammin, ja kun syvyys on 4 mm, tarvitset uuden rengassarjan. On aina suositeltavaa vaihtaa kaikki neljä rengasta kerralla, jotta eri renkaissa ei ole erilaista pitoa. Eri pito voi aiheuttaa auton hallinnan menettämisen.

Renkaat tulisi kierrättää, jotta eri renkaat kuluvat tasaisesti. Vasen takarengas tulee asentaa vasempaan etuosaan jokaisen kesä-/talvirenkaan vaihdon yhteydessä ja päinvastoin. Jos tämä tehdään oikein, kaikki renkaat voidaan vaihtaa kerralla. Jos renkaat sen sijaan kuluvat epätasaisesti, kannattaa käydä huoltoliikkeessä selvittämässä syy siihen. Pyörät eivät joko ole kunnolla linjassa tai syynä voivat olla huonot iskunvaimentimet.

Auton vieminen säännölliseen huoltoon huoltokäsikirjan mukaisesti on erittäin tärkeää, jotta varmistetaan, että keskeiset osat ja nesteet vaihdetaan ja mekaanikot tarkistavat auton tärkeimmät toiminnot. Näin ehkäistään auton suurempia ongelmia ja pidetään yllä hyvää jälleenmyyntiarvoa.

Toinen hyvä huolto autollesi on kuntotarkistus, jossa kaikki auton kriittiset toiminnot testataan ja saat ilmoituksen siitä, mitä on korjattava ja kuinka paljon se maksaa. Voit tehdä tämän, kun epäilet jonkin olevan vialla.

Lisätietoja auton ja renkaiden huollosta saat verkkosivultamme osoitteessa vianor.fi

https://youtu.be/CB7zDD7SDr8