Miksi Kannattaa Vaihtaa Kesärenkaisiin

kitkarenkaat

Monilla on kaksi rengassarjaa, yksi kesäksi ja toinen talveksi. Talvella voimme valita talvirenkaat, joissa on nastat paremman pidon saavuttamiseksi. Näitä kutsutaan nastarenkaiksi. Toinen vaihtoehto on nastattomat talvirenkaat, joissa pito luodaan ainutlaatuisen kulutuspintakuvioinnin avulla.

Kesärenkaat on optimoitu kesän aikana vallitseviin lämpötiloihin. Jos käytämme kesärengas talvella, ne muuttuvat koviksi eivätkä kykene antamaan tarvittavaa pitoa lumella tai jäällä eikä välttämättä edes kuivalla asfaltilla. Siksi on aina tärkeää vaihtaa talveksi talvirenkaat. Nastarenkaita ei lain mukaan saa käyttää enää tietyn päivämäärän jälkeen. Tämän pitäisi olla tarpeeksi hyvä syy kesärenkaiden vaihtamiseen.

Jos sinulla on kitkarenkaat ei niihin liity lakiin kirjattuja rajoituksia käytön suhteen. Niitä ei kuitenkaan ole optimoitu kesälämpötiloihin ja ne muuttuvat liian pehmeiksi kuumalla kelillä. Niiden avulla pito voi olla liiankin hyvä, mutta myös renkaiden kuluminen lisääntyy merkittävästi ja talvirenkaasi kuluvat siihen tahtiin, että joudut jo seuraavana talvena hankkimaan uuden rengassarjan.

On siis paras vaihtaa renkaat aina heti, kun katsot talven päättyneen eikä se palaa ennen syksyä. Näin saat paremman ajokokemuksen sekä hyvän pidon ja ajovakauden. Kun asennat autoosi uudet renkaat, tarkista välittömästi niiden rengaspaineet. Liian alhainen paine lisää renkaiden kulumista samaan tapaan kuin talvirenkaat kuluvat nopeammin kesällä. Liian alhaisella rengaspaineella vierintävastus kasvaa, mikä vaikuttaa negatiivisesti polttoainetalouteen. Jos yhdistät auton kasvaneen polttoaineenkulutuksen ja renkaiden nopeamman kulumisen, homma käy nopeasti melko kalliiksi.

Lisätietoja kesärenkaista saat verkkosivultamme osoitteessa www.vianor.fi

https://youtu.be/t7O0q1DsPKU