Miksi Iskunvaimentimilla On Merkitystä

iskunvaimentimet

Jos ajoneuvossa on hyvät iskunvaimentimet, ajomukavuuden tulisi olla erinomainen. Et huomaa tien epätasaisuuksia eikä esiinny ärsyttävää tärinää tai keinumista puolelta toiselle tuulisella säällä. Auton ei myöskään pitäisi pomppia kuoppaan osumisen jälkeen eikä nopeushidasteen tulisi tuntua siltä, kuin törmäisi kiveen. Tämä on niitä asioita, joissa ei välttämättä huomaa, kun auto toimii oikein, mutta on erittäin helppo huomata, kun autossa on huonot iskunvaimentimet.

Iskunvaimentimet eivät pelkästään vaimenna iskuja niin, että ajokokemus on pehmeä. Sen lisäksi ne painavat rengas niin että mahdollisimman suuri osa niistä koskettaa tien pintaa. Kun ne eivät toimi odotetulla tavalla, autosi hallittavuus tai sen jarrutusmatka eivät ole sitä, mitä odottaisit. Jos iskunvaimentimet eivät toimi hyvin, auto ei ole vakaa ja sen ohjausteho ja jarrutuskyky heikkenevät. On siis välttämätöntä, että ne toimivat tarkoituksenmukaisesti.

Huonot iskunvaimentimet saattavat johtaa renkaiden epätasaiseen kulumiseen, minkä vuoksi ne on vaihdettava ennenaikaisesti. Koska kaikki neljä rengasta tulee vaihtaa samanaikaisesti, tämä aiheuttaa ongelmia. Jos renkaissa on erilaiset kulutuspinnat, niiden pidossa on eroa, mikä voi aiheuttaa auton hallinnan menettämisen.

Paras tapa tarkistaa, tuleeko iskunvaimentimesi vaihtaa, on viedä auto huoltoliikkeeseen ja pyytää tarkistamaan niiden kunto. Tämä tulee tehdä, jos sinusta tuntuu, että autosi ei toimi enää yhtä miellyttävästi kuin ennen. Jos huomaat renkaiden alla öljyvuotoa, on se usein merkki vuotavista iskunvaimentimista. Lähtiessäsi siis autolla liikkeelle, katso onko pysäköintipaikalla öljyläikkiä.

Voit myös painaa kehosi painolla rengasta alaspäin ja sen jälkeen vapauttaa painon nähdäksesi, pomppiiko auto ylös ja alas vai palautuuko se takaisin ylös ja pysähtyy. Toimenpide tulee tehdä kaikille neljälle renkaalle, jotta voit tarkistaa, onko jokin niistä vaihdon tarpeessa. Iskunvaimentimet eivät ole kalliita, ja ne on suhteellisen nopea vaihtaa huoltoliikkeessä odotettaessa.

Lisätietoja iskunvaimentimista saat verkkosivultamme osoitteessa www.vianor.fiL

https://youtu.be/Q0EhYDq_rJc