Älä Vaihda Renkaita Liian Aikaisin

renkaiden vaihto

Monet haluavat vaihtaa kesärenkaat heti, kun ensimmäinen auringonsäde osuu kaduille ja alkaa tuntumaan keväältä. Tämä ei ole suositeltavaa, koska keväällä sää on yleensä hyvin epävakaa, ja voi helposti vaihdella lähes kesäisestä +15°C:sta äkillisen sään muutoksen kautta lumisateeseen. Tämän vaihtoehdon haluat välttää, jos olet juuri vaihtanut kesärenkaisiin.

Kesärengas ei pidä koskaan ajaa talviolosuhteissa, koska siihen liittyy suuria riskejä. Talvisissa olosuhteissa kesärenkailla ei saa minkäänlaista pitoa. Kun lämpötila laskee alle nollan, kesärenkaat muuttuvat koviksi eivätkä anna hyvää pitoa kuivillakaan teillä. Lumen tai jään lisääminen tähän sekoitukseen on resepti katastrofille. Tätä olisi vältettävä kaikin keinoin, sillä se ei ole turvallista sinulle eikä muille tienkäyttäjille.

Kysymys kuuluukin, koska renkaiden vaihto kannattaa tehdä. Sanoisin, että mitä riippuvaisempi olet autostasi, sitä kauemmin kannattaa odottaa. Jos käytät nastarenkaita, et voi kuitenkaan odottaa pidempään kuin huhtikuun puoliväliin. Siinä tapauksessa renkaat siis pitää vaihtaa aikaisemmin, paitsi jos olosuhteet ovat yhä talviset, missä tapauksessa on edelleen sallittua ajaa nastarenkailla.

Jos sinulla on nastattomat talvirenkaat, ei renkaiden vaihtoon ole yhtä kiire kuin nastarenkaiden kanssa, joten voit odottaa ja katsoa mitä tapahtuu. Suosittelen aina, että mitä riippuvaisempi olet autostasi, sitä kauemmin kannattaa odottaa. Jos pystyt olemaan ajamatta siinä tapauksessa, että lumiset olosuhteet tekevät paluun, voit hyvin vaihtaa renkaat jo aiemmin. Suosittelen suunnittelemaan renkaiden vaihdon aikataulun kalenterisi mukaan silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mitä aiemmin varaat ajan, sitä todennäköisemmin saat ajan, joka sopii omaan aikatauluusi.

Mitä ikinä teetkään, et voi koskaan olla täysin varma siitä, että teit oikean päätöksen. Turvallisuuden vuoksi on kuitenkin aina parempi odottaa hieman pidempään kuin yrittää ajaa kesärenkailla kylmissä ja mahdollisesti talvisissa olosuhteissa. Se on aina huono päätös.

Lisätietoja renkaiden vaihtamisesta saat verkkosivuiltamme osoitteessa Vianor

https://youtu.be/LjLbURmrrno